Menu

 

logoidea

Καναβούρι στην Παιδεία. Της Μαρίας Dawkinson.

Είσαι εξωγήινος φοιτητής και έχεις ένα τρελό βίτσιο να παρακολουθείς του γήινους και ειδικότερα τους Έλληνες που είναι και πολύ τρέντυ τελευταία στα ραδιοκύματα από τον μπλε πλανήτη. Έχεις μελετήσει την ανθρωπότητα με την ιστορία της και τα παίρνεις τα γράμματα γιατί είσαι πιο προηγμένος και θέλεις να γράψεις τη διδακτορική σου εργασία (που τη λένε @$^$@^&#&;@* στον πλανήτη σου) για την Ελλάδα των 2015 χρόνων μΧ., 450.000 δικά σου. Λέμε τώρα, είσαι βιτσιόζος. Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά στον μακρινό πλανήτη, στέκεσαι στο εξής: Τις διαμαρτυρίες/ συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα Αθήνα τις τελευταίες δύο μέρες, για να συνάγεις κοινωνιολογικά συμπεράσματα.

Έχεις λοιπόν τη μεγάλη γιορτή/συγκέντρωση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Πολύ ωραία. Πλήθη κόσμου συρρέουν στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να στηρίξουν τη νομιμοποίηση της απαγορευμένης ουσίας. Και βέβαια, σε μία προηγμένη κοινωνία που θέλει να ακολουθήσει την πρόοδο που έχουν επιτεύξει άλλες προηγμένες κοινωνίες που νομιμοποίησαν τη χρήση της ουσίας για πολλούς λόγους (ιατρικούς, πολλώ δε), έχει λογική αυτή η παράσταση νίκης. Όπως πολλά που θεωρούνται ταμπού, πχ. ο γάμος ομοφιλοφίλων, έτσι και η χρήση ενός άλλου φυτού με κατά πολλούς ειδικούς ευεργετικές ιδιότητες και λιγότερο επιβλαβή από τον καπνό, ήρθε η ώρα να την δει αλλιώς ο εν λόγω πλανήτης, και ο κάθε προοδευτικός λαός να επιβάλλει τις απόψεις του στις κυβερνήσεις του. Μυρίζει εξέλιξη.

Την επόμενη μέρα, στο ίδιο σημείο της πόλης, κλήθηκαν να μαζευτούν για να διαμαρτυρηθούν για ένα άλλο καυτό θέμα που απασχολεί το λαό της προόδου, την Παιδεία. Μείζον θέμα. Ο εξωγήινος ξέρει ότι η παιδεία και η υγεία είναι οι θεμέλιοι λίθοι μιας κοινωνίας. Το μαθαίνει στον νηπιακό σταθμό. Στις μέρες αυτές περνά στην Ελλάδα ένα νομοσχέδιο που αλλάζει άρδην τα δεδομένα της παιδείας.

Το νέο νομοσχέδιο επιβάλλει τα πολιτικάκόμματα στηλειτουργία των ΑΕΙόπου και δε θα έπρεπε να έχουν καμία θέση, καταργείουσιαστικά τα Πρότυπα Δημόσια Σχολεία ανατρέποντας έτσιτησημασία τωνμαθητικώνεπιδόσεων, μεθοδεύειτην κατάργησητωνιδιωτικώνσχολείωνως επιλογή, εισάγειτηνκομματικήλογικήστα όργανα τηςσχολικήςιεραρχίαςεμηδενίζοντας την αξιοκρατία, καταργείτην αριστεία σε βάροςτωνκοινωνικά αδύναμων, άρα και τωνεπιδόσεωντουσυνόλουτων μαθητώνκαι καταργείτην αξιολόγησηστηνΕκπαίδευση, με αυτονόητα αποτελέσματα.

Αλλάζειδε τα κριτήρια ένταξηςστα ΑΕΙ, από αξιοκρατικάσελοταρία. Θα έλεγε ο εξωγήινος, ότιστην Παιδεία, σημαντικοί παράγοντεςείναι οι επιδόσειςτων μαθητών και όχι η πολιτικήτους ταυτότητα ή τοτυχερότουςαστέριγιατίσεμια ελεύθερη, προηγμένηκοινωνία ο πολίτηςέχειδικαίωμα να επιλέξει ανάμεσα σεέναν κακόγιατρό και έναν καλόγιατρό, έναν καλόυδραυλικό από έναν κακόυδραυλικό. Θα υπέθετε ο ίδιοςεξωγήινοςότισεένα τόσονευραλγικόθέμα, ο ίδιος προοδευτικόςκόσμος που υποστήριξετην αποποινικοποίησητηςκάνναβης θα προσερχότανσύσσωμος και στηδιαμαρτυρία ως προςτονομοσχέδιογια την παιδεία.

Δεσυνέβη προςέκπληξήτου.Τρειςκι ο κούκος απών.Ο εξωγήινος πρέπει να γράψειτην ανάλυσήτουσχετικάμετοθέμα και να εξηγήσει πως ο κόσμος πουθέλειτην απελευθέρωσητωνευεργετικώνψυχοτρόπωνδεδίνειμία για ένα επίπεδοεκπαίδευσης πουτουδίνειτηδυνατότητα να κρίνει πως, πόσο και πότε θα τα χρησιμοποιήσει αυτά τα ψυχοτρόπα.Ο εξωγήινοςέχει πρόβλημα μετοδιδακτορικότου.Ας αλλάξειθέμα, όσοείναι καιρός.

Μαρία Dawkinson

Σπούδασα Ιστορία Τέχνης και εικαστικά στις ΗΠΑ. 
Έκανα επαγγελματική σταδιοδρομία στη διαφήμιση ως κειμενογράφος και υπεύθυνη δημιουργικού. 
Έχω ένα μπλογκ δημιουργικής γραφής και εικαστικών πειραματισμών από το 2006, το “the dawkinson syndrome’ από το οποίο μου βγήκε και μου έμεινε το ‘καλλιτεχνικό’ όνομα (λόγω αγάπης για την μεταφυσική της Dickinson και τη λογική του Dawkins). 
Έχω κάνει εκθέσεις στα εικαστικά, έχω βγάλει ένα βιβλίο με οπτικοποιημένα κείμενα ή λεκτικές εικόνες και γράφω χρονογραφήματα. 
 
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr