Menu

 

logoidea

Σεξ μέσω διαδικτύου. Του Αίαντα Αρτεμάκη

Στην Ελλάδα της φτώχειας, ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει κάνοντας μία και δύο δουλειές, πολλές φορές και περισσότερες, αν είναι τυχερός. Κάποιοι σκέφτονται ευφάνταστους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα ακόμα και αν είναι παράνομοι. Μια από τις πιο διαδεδομένες απάτες των ημερών είναι η εκπόρνευση εικονικών προφίλ. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι για όλα τα γούστα και, όπως συχνά αυτοδιαφημίζονται, ο μόνος ασφαλής τρόπος για σεξ, δίχως σκοτούρες, τουλάχιστον σε επίπεδο μεταδιδόμενων νοσημάτων. Γιατί το πορτοφόλι σας σίγουρα θα κλάψει, αν μπλέξετε μαζί τους.

Πώς δουλεύει το σύστημα: Οι άνθρωποι πίσω από την απάτη (οι εικονικοί νταβατζήδες, αν θέλετε), δημιουργούν έναν λογαριασμό που φυσικά δεν αντιστοιχεί σε πραγματικό πρόσωπο. Στην συνέχεια, αρχίζουν να τον χρησιμοποιούν σαν κανονικοί χρήστες. Αφού μαζέψουν έναν λογικό αριθμό φίλων ή ακόλουθων, αρχίζουν τα προσωπικά προβλήματα. Δεν πάει καλά η δουλειά, μειώσεις, και σε λίγες μέρες έρχεται και η απόλυση. Εδώ λειτουργούν τα συναισθηματικά αντανακλαστικά των νέων φίλων. Μια όμορφη κοπέλα δεν θα δυσκολευτεί να βρει κάποιους να μιλήσει. Και για την ακρίβεια, ό,τι έχει ξεκινήσει το κυνήγι. Όσο το θύμα ή τα θύματα μαθαίνουν περισσότερα από την υποτιθέμενη ζωή της άτυχης κοπέλας, τόσο το φλερτ ανεβαίνει επίπεδα. Η πρώτη φορά είναι δωρεάν και φαίνεται φυσική. Στη συνέχεια, ο δεσμός ή ο σύζυγος θα κάνει την εμφάνισή του. Νέα προβλήματα και σε αυτό το σημείο πέφτει η πρόταση για «δωράκι». Το δωράκι μεταφράζεται συνήθως σε προπληρωμένη κάρτα των 25 ή 50 ευρώ. Θα μου πείτε μα μπορεί να την πατήσει κάποιος με τόσο χαζό τρόπο; Και βέβαια. Θα σας θυμίσω ότι κάποιοι έστελναν 50 χιλιάρικα (σε δραχμές) για να τους αποσταλεί το πολυτελές αυτοκίνητο που κέρδισαν. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τα στείλουν σε μια ταχυδρομική θυρίδα. Υπάρχουν βέβαια και λιγότερο οργανωμένες απάτες. Στήνουν έναν λογαριασμό, βάζουν φωτογραφίες-κράχτες και αρχίζουν τις ενημερώσεις:

«Ποιος θα μου κάνει ένα δωράκι για την γιορτή μου»;

«Νιώθω τόσο μόνη, όποιος θέλει να με κάνει να φτάσω στα σύννεφα, ας με σκουντήξει. Μικρό δωράκι».

«Όποιος δίνει paysafe h karta Whats up 10ara gia σεξ τσατ σεξ καμ και σεξυ φωτο na steilei mhnuma!!!!!!».

Αρκετές φορές μάλιστα ενημερώνουν ότι δεν κλέβουν. Αν ο πελάτης είναι τυχερός στην άλλη πλευρά θα βρίσκεται κάποιος που είτε θα σεβαστεί τα 25-50 ευρώ που του έδωσε και θα παίξει μαζί του ή απλά θα τον αφήσει να περιμένει στον αιώνα τον άπαντα. Μέχρι να το ψιλιαστεί και να προσπαθήσει να την ακυρώσει, η κάρτα έχει ήδη ξοδευτεί-μετατραπεί. Συνήθως μετατρέπονται σε Bitcoins, lightcoins και παρεμφερή που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό. Αν και οι πιο σοβαροί δεν θα ζήταγαν κάρτες κινητής τηλεφωνίας καθώς έτσι θα τους εντόπιζαν σε περίπτωση καταγγελίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πίσω από τέτοιους λογαριασμούς κρύβονται πιτσιρικάδες που βγάζουν χαρτζιλίκι κάνοντας πλάκα. Στις φωτογραφίες που παραθέτονται, μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα τέτοιας απάτης. Δείτε την διεύθυνση του προφίλ για παράδειγμα.

Οι λογαριασμοί που συνήθως δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο, έχουν πρόχειρα προφίλ ή υπερβολικά τέλεια. Αν οι ενδιαφερόμενοι δεν κοίταζαν μόνο τη σέξι φωτογραφία του ιδιοκτήτη του προφίλ, θα εντόπιζαν τις ανακρίβειες.

Οι πιο γνωστές κομπίνες του έρωτα συνήθως γεννιούνται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο συζητήσεων (chatroom) που, όταν παλιώσει, μεταλλάσσεται σε κάτι που θα δούλευε καλύτερα, σε ένα κοινωνικό δίκτυο ας πούμε.

Το να βρίσκεις τον έρωτα της ζωής σου μέσω του διαδικτύου στις μέρες μας δεν είναι και κάτι το τόσο παράξενο. Μέσω δωματίων συζητήσεων, φόρουμς, διαδικτυακά παιχνίδια, ιστοσελίδες γνωριμιών και τόσα άλλα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στους χρήστες του διαδικτύου, ο καθένας μπορεί να βρει το άλλο του μισό. Τουλάχιστον, αν βαρέθηκε να ψάχνει με τον παραδοσιακό τρόπο. Η εκμετάλλευση δεν λείπει και η εμπορευματοποίηση του έρωτα φυσικά δεν είναι κάτι το νέο.

Το τηλεφωνικό σεξ ήδη χρεώνεται. Γιατί να μην χρεώνεται και το σεξ μέσω chat; Μια εύκολη μέθοδος πληρωμής είναι ο ενδιαφερόμενος να στείλει τα στοιχεία μια προπληρωμένης κάρτας στην προσεχώς γεμάτη λαγνεία συνομιλήτριά του.

Μια πιο σαδιστική μορφή της απάτης αυτής, θα βρείτε μέσα σε ιστοσελίδες γνωριμιών. Πέρα από το ίδιο το σύστημα που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί τέτοιων ιστοχώρων, υπάρχουν κι άλλες ιδέες: Αγόρασε πόντους για να μπορείς να στέλνεις μη αυτοματοποιημένα μηνύματα σε άτομα που θα ήθελες να γνωρίσεις αλλά κάτι που εσύ θα γράψεις. Ο ενδιαφερόμενος, αντί να επιλέξει ένα από τα προκάτ μηνύματα, πληρώνει για να γράψει κάτι δικό του και σίγουρα πιο εμπνευσμένο. Ή ξοδεύει τους πόντους του για να στείλει ένα δωράκι στο άτομο που τον ενδιαφέρει. Με την ελπίδα πάντα ότι θα του απαντήσει, θα συναντηθούν και θα καταλήξουν να ζουν βίον ανθόσπαρτο ή μια ξεπέτα. Εδώ, το σύστημα δουλεύει ως εξής: Τοποθετούν χρήστες-κράχτες που δείχνουν ότι συμμετέχουν και ότι έχουν καλές κριτικές από άλλα μέλη και αρχίζουν το ψάρεμα.

Μερικοί εύκολοι τρόποι για να ξεχωρίσετε τέτοια ιστολόγια: Πρώτον κοιτάτε τα προφίλ. Μερικές φορές έχουν αγοράσει έτοιμες βάσεις δεδομένων τέτοιων σελίδων, τις φορτώνουν, τις μεταφράζουν, αλλάζουν τις πλέον πολύ γνωστές φωτογραφίες ατόμων που ήταν μέλη και τις ανεβάζουν. Αν η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το 2014 και υπάρχουν χρήστες τους που μετράνε 2 και 3 χρόνια ως μέλη, ίσως θα έπρεπε να προχωρήσετε σε κάποια άλλη σελίδα... Ένας δεύτερος τρόπος είναι να κοιτάτε πόσο επίμονα σας στέλνουν ειδοποιήσεις να κάνετε κάτι μετά την συμπλήρωση του προφίλ σας. Αν λαμβάνετε 15 email ειδοποίησης ότι η τάδε ή ο δείνα κοίταξε το προφίλ σας και όταν πατάτε στο όνομα του είναι μέλος που για να του μιλήσετε χρειάζεται πάλι να βάλετε το χέρι στην τσέπη, κάτι δεν πάει καλά. Επίσης, αυτά που δεν είναι απάτες συνήθως διοργανώνουν ανά τακτά διαστήματα και σε διαφορετικές περιοχές κοινωνικές συναντήσεις για τα μέλη τους, με την μορφή πάρτι ή άλλων εκδηλώσεων.

Βρείτε το άλλο σας μισό, με ασφάλεια. Για να μην πονέσει το πορτοφόλι σας και, πολύ περισσότερο, ο εαυτός σας.

*Ο Αίαντας Αρτεμάκης γεννήθηκε το 1982 και είναι δημοσιογράφος και «κομπιουτεράς». Πουλάει κομπιουτεράκια στην Ομόνοια, με προτίμηση στα γιαπωνέζικα. Του αρέσει να διαβάζει και να ονειρεύεται μια γερή δημοκρατία. Παντρεύτηκε το 1989 τον καλό του φίλο, Amstramd 1512. Δυστυχώς από τότε, έχει αλλάξει πολλούς αγαπημένους. Τώρα συζεί με έναν Z800 HP.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε και στο protagon.gr

Άρρητος

Εγώ, ο Άρρητος.

Ιστότοπος: arriton.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr