Menu

 

logoidea

Διορία μέχρι το μεσημέρι, είχαν οι γιατροί στο ΙΚΑ.

Της Ξένιας Χαμίτη.
 
Διορία μέχρι το μεσημέρι είχαν οι ιατροί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, για να μαζέψουν τα πράγματα τους και να παραδώσουν το κτήριο στη διοίκηση. Λουκέτο λοιπόν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με το απλό και δοκιμασμένο «αποφασίζω και διατάζω» που η ελληνική κυβέρνηση δε φοβήθηκε να εφαρμόσει και στο παρελθόν, και με άλλους δημόσιους οργανισμούς. Ποιος όμως θυμάται την Ε.Ρ.Τ. τώρα πια.. 
Επιστρέφοντας στο θέμα, η απειθαρχία στην εντολή του Υπουργείου ξεκίνησε, σύμφωνα με την Καθημερινή, «από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκηση απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας» κι έτσι ξεκίνησε το γαϊτανάκι των κινητοποιήσεων.
Σαφώς ο Υπουργός με την πολιτική σοβαρότητα που τον διέπει αποφάσισε να μην αφήσει τα τάγματα του Δένδια να παρέμβουν από τις πρώτες μέρες- αυτό θα γίνει μετά. Ναι μεν ήθελε να κρατήσει ένα υψηλό προφίλ και να καταδείξει τη «μικροπρέπεια» των γιατρών, που δεν αφήνουν τη χώρα να προοδεύσει, αλλά από την άλλη αναλογίστηκε και το κόστος μίας σύγκρουσης πολιτών-ΜΑΤ για ένα ακόμα ζήτημα, που θα μπορούσε να επιφέρει περεταίρω κοινωνική ανάφλεξη. Φανταστείτε έξω από το ΙΚΑ, αστυνομικούς να σπρώχνουν και να τραβάνε κόσμο, γριές να τους πετάνε βιβλιάρια, να ουρλιάζουν κι από πίσω γιατρούς με τους ορούς στα χέρια να διεκδικούν το δίκιο τους, ενώ μπροστά γίνεται το σύστριγγλο. Τραγελαφικό.
 Αλλά το κυριολεκτικά αστείο, είναι η συνολική προσπάθεια εξυγίανσης και αναβάθμισης των ιατρικών παροχών και ασφαλίσεων, με ρολά να κατεβαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη σε πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, ασφαλισμένους να μένουν ξεκρέμαστοι στο έλεος του Άδωνι, και χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές ανέργους, στο έλεος του Θεού (αφού ΟΑΕΔ, δεν..), . Εν μία νυκτί, ο προκαθήμενος του Υπουργείου, καταργεί οργανισμούς υγείας και ασφάλισης, με θρασύτατη αδιαφορία για τις παράπλευρες απώλειες, και για άλλη μια φορά επιδεικνύει την ανεπάρκεια και την πολιτική αμορφωσιά του.
Ποια είναι η υπευθυνότητα και η στάση ενός Υπουργού που μετά την ανάληψη της θέσης, που ήρθε με υπεροπτικό ύφος Γεωργίου -όταν μιλάει για την ΑΕΚ- και ανήγγειλε ριζικές αλλαγές?  Πού είναι το «κοινωνικό κράτος» για το οποίο μιλούσε και επαναλάμβανε διαρκώς στις συνεντεύξεις Τύπου? Αποτυπώνεται στα χρυσά «25» που επιβλήθηκαν ως είσοδος στην «υγεία για όλους»? Αυτή είναι η περίθαλψη που έφερε το success story, και το πρωτογενές πλεόνασμα? Να λείπει.
Το μόνο στο οποίο ελπίζω είναι μαζί με την εισαγωγή, να μας δίνονται κουπόνια για εγκυκλοπαίδεια, και με κάθε χειρουργείο ιστορικά δοκίμια. Μην καταπέσει και το βιβλιοπωλείο, κρίμα είναι..
 
Άρρητος

Εγώ, ο Άρρητος.

Ιστότοπος: arriton.gr
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr