Menu

 

logoidea

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν. Του Μάριου Μπρούσκου Στυλιανόπουλου

Μέσα στον κυκεώνα των άλυτων προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους μήνες, η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει το φλέγον ζήτημα της μεταναστεύσεως. Φυσικά, το ζήτημα αυτό διογκώθηκε εξαιτίας των χείριστων κυβερνητικών χειρισμών και της ελλείψεως οργανώσεως. Όμως, το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει, είτε γιατί παρασύρεται από τις φευγαλέες εξάρσεις ανθρωπισμού είτε γιατί εξετάζει μονόπλευρα το όλο πρόβλημα.

Τον τελευταίο χρόνο η χώρα μας έχει δεχθεί περισσότερους από 500000 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες. Είναι άξια μνείας η προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο όγκος των ανθρώπων και όσοι εμπλέκονται σε αυτή αξίζουν εύσημα. Αποδεικνύουν ότι μέτρο όλων είναι ο άνθρωπος. Όμως, το πρόβλημα δεν θα πρέπει να περιοριστεί στη σφαίρα κάποιας ανθρωπιστικής κρίσεως. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ολέθριο σφάλμα. Το ζήτημα της εποικίσεως της Ελλάδος και της Ευρώπης από μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, έχει πολιτικό και οικονομικό χαρακτήρα και συνδέεται αρρήκτως με την πρόθεση αλλοιώσεως ολόκληρης της πληθυσμιακής και συνεπαγωγικώς πολιτισμικής φυσιογνωμίας της Ευρώπης. Αυτό είναι συνέπεια δύο σταθερών.

Πρώτη και αδιαμφισβήτητη σταθερά είναι ότι ο ισλαμισμός συνιστά μια φονταμενταλιστική βιοθεωρία επεκτατισμού. Δεύτερη σταθερά είναι ότι η μεγαλύτερη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων είναι ελεγχόμενη. Σε αυτήν εμπλέκονται κυβερνήσεις και γιγαντιαία οικονομικά συμφέροντα. Έτσι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, χωρίς να το γνωρίζουν, μετατρέπονται σε όπλα - ανθρώπους, οι οποίοι μακροπρόθεσμα θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο σε μια νέα μορφή πολέμου, που δεν είναι άλλη από εκείνη του εκτοπισμού. Ο εκτοπισμός αυτός θα επέλθει μοιραία λόγω συγκρουσιακών συνθηκών κατά τη διαδικασία της αφομοιώσεως, η οποία δεν θα είναι δυνατό να συμβεί λόγω του αβυσσαλέου χάσματος μεταξύ της δυτικής και εκείνης της ανατολικής κουλτούρας που παραμένει αλυσοδεμένη στο άρμα της ισλαμικής διαστροφής. Δεδομένου ότι ο τρόπος ζωής και δράσεως πολλών μουσουλμάνων υπαγορεύεται από τις επιταγές της πίστεως, θα επέλθει κλιμάκωση των κοινωνικών κλυδωνισμών και τάση απεμπολήσεως όλων των κατακτήσεων του δυτικού τρόπου ζωής.

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, βάλλεται από την τεράστια υπογεννητικότητα και έχει αποτύχει να ελέγξει τα σύνορά της, θα βιώσει πρωτόγνωρες συνθήκες. Ειδικότερα, ουδείς γνωρίζει την ταυτότητα όλων αυτών των ανθρώπων με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένας ασύμμετρος κίνδυνος, όπως είναι η τρομοκρατία. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι δύο τζιχαντιστές του αιματοκυλίσματος στο Παρίσι διήλθαν από τη χώρα μας. Ακόμη, η πιθανότητα να αποπεμφθεί η χώρα μας από τη ζώνη Σένγκεν θα έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση όλων των χωρικών της μονάδων και τη μετατροπή των Ελλήνων σε πολίτες "δευτέρας" διαλογής. Οι μετανάστες που θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας θα επιφέρουν τεράστια οικονομική ζημία και θα δημιουργήσουν υποκατάσταση του εργατικού δυναμικού. Η έλλειψη εξειδικεύσεως από την οποία χαρακτηρίζονται θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακρήμνιση των ημερομισθίων για τους Έλληνες εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, θα αυξηθεί η ανεργία των Ελλήνων, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητους σκοπέλους στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα χειροτερεύσει και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η κυβέρνηση έχει καταστρέψει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία, η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι θα συντηρούνται, έως ότου διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι οι πτωχοί μετανάστες τείνουν να αναπαράγονται περισσότερο προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους σε μια ξένη χώρα και να αυξήσουν το μέσο οικογενειακό εισόδημα και ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν υψηλό βαθμό υπογεννητικότητας, είναι αναπόφευκτη η πληθυσμιακή αλλοίωση. Όμως, η πληθυσμιακή αλλοίωση θα επιφέρει αλλοίωση της ιστορικής και πολιτισμικής φυσιογνωμίας της Ελλάδος. Η χώρα μας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Όλη αυτή η κατάσταση, η οποία θα κλιμακώνεται και δεν πρόκειται να εκτονωθεί αναιμωτί, αποτελεί την εμβληματική νίκη της αριστερής ηγεμονίας στην Ελλάδα. Μετανάστες και πρόσφυγες θα αποτελέσουν τα εργαλεία με τα οποία οι αριστεροί θα υλοποιήσουν τον διακαή πόθο της ταξικής πάλης, την υπονόμευση της αστικής τάξεως και την διασάλευση της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Είναι δε εντυπωσιακό το πως ευνοήθηκαν από τις διεθνείς συγκυρίες και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται την αθρόα προσέλευση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων χρήζει συγχαρητήριων, τουλάχιστον για τις δικές τους βλέψεις.

Ο αντίλογος θα μπορούσε να είναι ισχυρός. Και αυτό διότι η ανθρώπινη ζωή συνιστά την υπέρτατη αξία και δεν μπορεί να υπόκειται σε διασυνοριακές διακρίσεις και στερεότυπα. Αυτό πράγματι ισχύει, ωστόσο η χώρα μας δεν την χωρική έκταση και την οικονομική ευρωστία για να επωμιστεί ένα πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί η παγκόσμια κοινότητα. Επομένως, η παγίδευση της εκφοράς αντίθετης γνώμης σε ανθρωπιστικά και ενοχικά διλήμματα υποδηλώνει πολιτική σκοπιμότητα. Άλλωστε, τα ανοιχτά σύνορα και οι δηλώσεις της Τασίας για τους μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται, έχουν ως συνέπεια κάθε βδομάδα να πνίγονται παιδιά στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Αν η χώρα μας είχε εφαρμόσει μια ήπια πολιτική μεταναστευτικών αντικινήτρων, βεβαιότατα θα είχαν αποφευχθεί πολλοί θάνατοι.

Κλείνοντας, θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τη διαχείριση του μεταναστευτικού από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, πολλές εκ των οποίων είναι δεκαετίες πιο προηγμένες σε σχέση με τη δική μας.

Μάριος Μπρούσκος-Στυλιανόπουλος

Γεννήθηκα το 1986 στην Αθήνα.Σπούδασα Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και παράλληλα εργάστηκα στο χώρο του εμπορίου .Το 2012 θέλησα  να βάλω περισσότερη τάξη στη ζωή μου..και  μπήκα στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, στη Σχολή Πλοιάρχων όπου συνεχίζω τις σπουδές μου.  Μ΄ ενδιαφέρουν οι θετικές επιστήμες και ιδιαίτερα η αστροφυσική . Θα ήθελα να υπάρχει γύρω μου ένας  πιο "αρμονικός"κόσμος και γι΄αυτό ασχολούμαι με την αρχαία ελληνική γραμματεία,το γραμμικό σχέδιο και τη μουσική. Μ΄ αρέσει  να βλέπω τη ζωή  με διαφορετικό μάτι  . Τον ελεύθερό  χρόνο μου ασχολούμαι με το διάβασμα,τη γυμναστική και τις πολεμικές τέχνες. Γράφω  κείμενα γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να  εκφραστώ. 

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr