Menu

 

logoidea

Πώς εξηγείται το μίσος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Όλη αυτή η συζήτηση για το ασφαλιστικό φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το μίσος του κρατισμού εναντίον του ελεύθερου επαγγελματία. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρόκειται για το γνωστό πλέον κόλπο των ανεύθυνων ηγετών, που δεν θέλουν ποτέ να διαταράξουν τα δίκτυα που τους συντηρούν στην εξουσία.

Μη βιάζεστε όμως να βγάλετε συμπεράσματα από τη ακατάσχετη φλυαρία πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου. Δεν πρόκειται να ψηφιστεί, έτσι όπως το παρουσιάζουν. Άλλες είναι οι δεσμεύσεις του μνημονίου και πολύ γρήγορα θα γίνουν γνωστές. Απλά, πριν ενδώσουν ασύντακτοι στη μεγάλη υποχώρηση, βγάζουν ασυνάρτητες κραυγές, τροφοδοτώντας τα μίντια με υλικό παραπλάνησης. Οι δανειστές δεν έχουν άμεσους διαύλους επικοινωνίας με την κοινή γνώμη…

Ας δούμε όμως γιατί τόσο μίσος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Γιατί, άραγε, αναπτύσσεται πάντα αυτή η ιταμή στάση όλων των κυβερνήσεων, χωρίς να δίνονται λογικές εξηγήσεις;

Πρώτον επειδή στην ελληνική οικονομία η συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη δεν είναι ίδια με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Είναι αρκετά ευάλωτη, για να μην μπορεί να αντισταθεί. Στην Ελλάδα, επειδή δεν υπάρχει βαριά βιομηχανία και μαζική απασχόληση σε τεράστιες εταιρείες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι σχεδόν όλοι όσοι δεν είχαν την ευτυχία να μπουν στο Δημόσιο. Και όλοι μαζί αποδίδουν μια φαντασιακή εικόνα «τυχοδιωκτών» οι οποίοι συστηματικά, φοροδιαφεύγουν! Από τη μία οι «έντιμοι» δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνουν τους φόρους τους –δεν πληρώνουν οι ίδιοι αλλά το κράτος– και από την άλλη οι «κλέφτες» ιδιώτες!

Δεύτερον, είναι ο εύκολος στόχος που, για να επιβιώσει, θα πρέπει να ανταποκριθεί στην αρρωστημένη σχέση που τους προτείνει ο κρατισμός. Είναι σαν αν του λέει: «Βάζω κανόνες, για να δείξω πόσο πολύ σε μισώ κι εσύ, αν μπορείς, τρέξε να ξεφύγεις. Αν μπορείς, στα παίρνω και συνεχίζουμε. Αν όχι, μπορείς να κλέψεις ή να πεθάνεις. Έτσι κι αλλιώς, εγώ πάντα θα σε μισώ, για χάρη των “υπηκόων” μου (δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι κτλ)».

Τρίτον και σημαντικότερο. Η κακοδιαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΑΕΕ!!!) μετατόπιζε συνεχώς, το πρόβλημα στους ίδιους τους ασφαλισμένους, αυξάνοντας τα ασφάλιστρα και καθιστώντας τους μια διαρκή και αστείρευτη πηγή εσόδων για την τεχνητή τους επιβίωση. Και, ως γνωστόν, κανένας πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος (δημόσιο ταμείο). Όσο περισσότερο άντεχε ο ιδιώτης στον εκβιασμό, τόσο πιο πολύ το κράτος τον αντιπαθούσε και τον απομυζούσε.

Αλλά τώρα, τα πράγματα είναι πλέον κωμικοτραγικά. Από τη μία φόροι και αύξηση εργοδοτικών εισφορών και από την άλλη συκοφαντία για φοροδιαφυγή. Λες και όλα αυτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που προσπαθούσαν να συντηρήσουν το μαγαζάκι τους ή την απασχόληση τους είχαν την τέλεια επιχειρηματική συνείδηση ή την ευκολία να γίνουν πάμπλουτοι. Οι περισσότεροι δεν μπήκαν στο Δημόσιο και έκαναν αναπόφευκτα δική τους δουλειά. Μέχρι πρόσφατα, μάλιστα, είχαν και φοβερές ενοχές που δεν πέτυχαν ό,τι οι άλλοι προνομιούχοι συμπολίτες τους.

Το αδηφάγο «σοβιετικό» μας κράτος όμως δεν έχει ιερό και όσιο. Ή κλέφτη σε θέλει ή βλάκα, αν δεν ανήκεις στις «αυλές» του. Θα συναλλάσσεται μαζί σου στα κρυφά, θα σε υπονομεύει στα σκοτεινά και θα σε μισεί στα φανερά. Εκτός κι αν βρεις τρόπο να πουλήσεις την ψυχή σου στις διαθέσεις του, για να σε κάνει πλούσιο. Διαλέγεις και παίρνεις. Πολλές επιλογές δεν βλέπω, πέραν αυτών των έξεων, να έχεις…

liberal.gr

Ανδρέας Ζαμπούκας

"Γεννήθηκα στην Καρδίτσα το 1969. Mεγάλωσα στην «Άγρια Δύση» της θεσσαλικής επαρχίας. Σπούδασα κλασική φιλολογία και ζω στην Αθήνα. Πιστεύω στον "δυνατό" άνθρωπο, στο ανήσυχο άτομο και στον συνειδητοποιημένο πολίτη, αν και βλέπω ξεκάθαρα τις σύγχρονες δημοκρατίες εγκλωβισμένες σε ένα ελεγχόμενο σύστημα εξουσιών. Μη έχοντας  άλλη επιλογή,«φαντασιώνομαι» κοινωνίες συμμετοχικότητας όπου οι πολίτες θα είναι αυτεξούσια μέλη και θα αποφασίζουν καθημερινά για την τύχη τους. "

 • Επισκέπτης (Τασιόπουλος Παναγιώτης)

  Μόνιμος σύνδεσμος

  Κ.ΕΠ.Α.Ε - το κόμμα σου και η λύση
  ΚΟΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ κ. ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Θα πάνε στα σπίτια τους όταν εμείς μπούμε στη Βουλή
  Σταματάμε το ξεσπίτωμα που μας επιβάλλουν οι διοικούντες κακοδιαχειριστές του ιδρώτα μας.
  Μπαίνουμε στη Βουλή πριν μας αποτελειώσουν, ψηφίζουμε, (δεν αδιαφορούμε) και μπαίνουμε υποψήφιοι. Αποζημίωση θα λάβουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές.
  ΕΛΛΗΝΙΔΑ , ΈΛΛΗΝΑ, η ψήφος σου είναι μυστική, αλλά τα αποτελέσματα είναι φανερά.
  Καταργούμε τους αντιαναπτυξιακούς νόμους και τις παράλογες χρεώσεις.
  4.000.000, πτυχιούχοι και τεχνίτες όλων των βαθμίδων, άνεργοι ,αγρότες, επαγγελματίες, χρεωμένοι ανασφάλιστοι , χωρίς μέλλον, η θέση σας είναι στο Κ.ΕΠ.Α.Ε.
  ΑΓΡΟΤΕΣ, μάθετε, ότι 1.000.000 επαγγελματίες τους κατέστρεψε το ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ με χρέωση 500 € το μήνα, τώρα θα καταστρέψει και εσάς ο ΟΓΑ, με χρέωση 200 € το μήνα.
  Oι κλέφτες με γραβάτα και χωρίς γραβάτα, εφηύραν την λέξη αναδιανεμητικό, που θα πει ότι κλέβω εσένα για να πληρώσω τους συνταξιούχους, από τους οποίους έκλεψαν όλες τις εισφορές που είχαν καταβάλλει επί 30 χρόνια, με εργασία δημιουργημένη από τούς ίδιους και όχι από το κράτος .
  Οι σφαιρικά και τεκμηριωμένα σκεπτόμενοι, Έλληνες και Ελληνίδες φορολογούμενοι πολίτες, ανήκουν στο Κ.ΕΠ.Α.Ε. Η άποψή σας εισακούγεται. Στο Κ.ΕΠ.Α.Ε. όλοι λειτουργούμε αλτρουιστικά, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όποιος πολίτης αδιαφορεί για την επιβίωσή μας, αυτός στηρίζει την εξόντωσή μας.
  Οι εξουσιάζοντες, με τα σκάνδαλα, τη σπατάλη και την ατιμωρησία, σε έκαναν να απαξιώσεις την πολιτική- και τώρα κάνουν το έργο της καταστροφής ανενόχλητοι.
  ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ - ΤΩΡΑ Κ.ΕΠ.Α.Ε. – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ.
  Μπαίνουμε στη Βουλή, όχι μόνο να βγαίνουμε στους δρόμους.
  40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Διαγραφή τώρα σε αυτά τα ταμεία - και 80 € το μήνα, ΟΓΑ & ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ ΕΤΑΑ, όσο στην Ε.Ε, θα έχουμε πολλαπλάσια ισοδύναμα, από νέες επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας και κύκλο εργασιών. Τα ταμεία αυτά είναι αυτασφάλισης και δεν είναι στο σύνταγμα η αυτασφάλιση. Αυθαίρετα νομοθετούν, χωρίς λογικά κριτήρια. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εθνική σύνταξη. ΜΕ 80 € το μήνα υποχρεωτική εισφορά, ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ: είναι 1 δις € έσοδα, και 500.000 θέσεις εργασίας, νέες, αλλά και από λουκέτα που δεν θα μπούνε = πολλαπλάσια ισοδύναμα. Όλοι, οι μη εκλεγμένοι υποψήφιοι βουλευτές, θα λάβουν αποζημίωση από την παρακράτηση 10% του μισθού των εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος. Η αποζημίωση θα είναι ανάλογη των ψήφων του κάθε μη εκλεγμένου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα καλύπτει τα έξοδα του προεκλογικού του αγώνα. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να τα βάζει από την τσέπη του, να χρεώνεται αυτός και να εκλέγονται οι άλλοι.
  Άμεσες ενέργειες:
  1) Σταματάμε τον εγκληματικό νόμο του ασφαλιστικού ή βγαίνοντας τον καταργούμε. Το ΙΚΑ είναι ασφάλιση επί έργου. Το ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ & ΟΓΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ, είναι αυτασφάλιση χωρίς παραχθέν έργο και δεν είναι στο Σύνταγμα. Θέλουν να τα ενώσουν !!! Το μεγαλύτερο έγκλημα. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ.
  2) Στάση πληρωμών δημόσιας σπατάλης 2 δις € ετησίως, υψηλά ενοίκια κ. α.
  3) Προτείνετε υποψηφίους, φίλους ή γνωστούς, άτομα εργατικά με ακεραιότητα και να τα υποστηρίξετε.
  4) όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τη διάδοση του Κ.ΕΠ.Α.Ε. από το υστέρημά τους, με λίγα χρήματα και με τιμολόγιο, νόμιμα, να τυπώσουν αναπτήρες και φυλλάδια διανέμοντάς τα σε όλη την Ελλάδα, ώστε σε μικρό διάστημα να το γνωρίσουν όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες.

  Πρόεδρος ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  24410-40911 - 69.89.422.844
  https://www.youtube.com/watch?v=56uOlucP-G0

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr