Menu

 

logoidea

Επτά εκατομμύρια Έλληνες δεν δουλεύουν! Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Δημοκρατία με επτά εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που δεν δουλεύουν δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορεί επίσης να υπάρξει πολιτισμός, κοινωνία δικαίου και ασφαλώς  οικονομία ανάπτυξης και συσσώρευσης πλούτου. Όταν δύο στους τρεις πολίτες δεν συμμετέχουν στην παραγωγική βάση μιας χώρας, από φύση και θέση, αδιαφορούν για την πολιτισμική της εξέλιξη.

Οι συνταξιούχοι είναι πάντα έρμαια των υποσχέσεων κάθε προεκλογικής εξαγγελίας και δέσμιοι  των αναγκών τους έναντι των εξαρτημένων μελών της υπόλοιπης οικογένειας. Οι άνεργοι  διακατέχονται από ένστικτα εκδίκησης για τους προνομιούχους του συστήματος οι οποίοι απολαμβάνουν την ασφάλεια που οι ίδιοι στερήθηκαν από τους εργοδότες τους. Τέλος, οι νέοι που παραμένουν ανενεργοί γίνονται ευάλωτοι σε  κενές ιδεολογίες, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον μηδενισμό και στην απαξίωση της πραγματικότητας.

Αν προσθέσει κανείς την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν συμμετέχουν σε καμία παραγωγική δράση, τους κρατικοδίαιτους αγρότες και μεγάλες ομάδες αστικών επαγγελμάτων που παραμένουν ανενεργοί λόγω συνθηκών, καταλήγουμε πως ένας στους δέκα Έλληνες συμμετέχει άμεσα στο ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση, αναλαμβάνει την ευθύνη της συμμετοχής του στα κοινά.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να έχει παραπάνω από μερικές δεκαετίες ζωής, αν δεν συνδέσει  την οικονομία με την δημοκρατία και τον πολιτισμό της. Άβουλα μέλη μιας παραπαίουσας κοινωνίας δεν μπορούν ούτε να διαθέτουν πολιτική συνείδηση ούτε και να δημιουργήσουν επιτεύγματα. Κοινωνία με εξαρτημένους πολίτες δεν μπορεί να έχει δημοκρατία. Γιατί δημοκρατία με δούλους δεν υπήρξε ποτέ.

Ανδρέας Ζαμπούκας

"Γεννήθηκα στην Καρδίτσα το 1969. Mεγάλωσα στην «Άγρια Δύση» της θεσσαλικής επαρχίας. Σπούδασα κλασική φιλολογία και ζω στην Αθήνα. Πιστεύω στον "δυνατό" άνθρωπο, στο ανήσυχο άτομο και στον συνειδητοποιημένο πολίτη, αν και βλέπω ξεκάθαρα τις σύγχρονες δημοκρατίες εγκλωβισμένες σε ένα ελεγχόμενο σύστημα εξουσιών. Μη έχοντας  άλλη επιλογή,«φαντασιώνομαι» κοινωνίες συμμετοχικότητας όπου οι πολίτες θα είναι αυτεξούσια μέλη και θα αποφασίζουν καθημερινά για την τύχη τους. "

 • Επισκέπτης (Τασιόπουλος Παναγιώτης)

  Μόνιμος σύνδεσμος

  Κ.ΕΠ.Α.Ε - το κόμμα σου και η λύση
  ΚΟΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ κ. ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Θα πάνε στα σπίτια τους όταν εμείς μπούμε στη Βουλή
  Σταματάμε το ξεσπίτωμα που μας επιβάλλουν οι διοικούντες κακοδιαχειριστές του ιδρώτα μας.
  Μπαίνουμε στη Βουλή πριν μας αποτελειώσουν, ψηφίζουμε, (δεν αδιαφορούμε) και μπαίνουμε υποψήφιοι. Αποζημίωση θα λάβουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές.
  ΕΛΛΗΝΙΔΑ , ΈΛΛΗΝΑ, η ψήφος σου είναι μυστική, αλλά τα αποτελέσματα είναι φανερά.
  Καταργούμε τους αντιαναπτυξιακούς νόμους και τις παράλογες χρεώσεις.
  4.000.000, πτυχιούχοι και τεχνίτες όλων των βαθμίδων, άνεργοι ,αγρότες, επαγγελματίες, χρεωμένοι ανασφάλιστοι , χωρίς μέλλον, η θέση σας είναι στο Κ.ΕΠ.Α.Ε.
  ΑΓΡΟΤΕΣ, μάθετε, ότι 1.000.000 επαγγελματίες τους κατέστρεψε το ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ με χρέωση 500 € το μήνα, τώρα θα καταστρέψει και εσάς ο ΟΓΑ, με χρέωση 200 € το μήνα.
  Oι κλέφτες με γραβάτα και χωρίς γραβάτα, εφηύραν την λέξη αναδιανεμητικό, που θα πει ότι κλέβω εσένα για να πληρώσω τους συνταξιούχους, από τους οποίους έκλεψαν όλες τις εισφορές που είχαν καταβάλλει επί 30 χρόνια, με εργασία δημιουργημένη από τούς ίδιους και όχι από το κράτος .
  Οι σφαιρικά και τεκμηριωμένα σκεπτόμενοι, Έλληνες και Ελληνίδες φορολογούμενοι πολίτες, ανήκουν στο Κ.ΕΠ.Α.Ε. Η άποψή σας εισακούγεται. Στο Κ.ΕΠ.Α.Ε. όλοι λειτουργούμε αλτρουιστικά, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όποιος πολίτης αδιαφορεί για την επιβίωσή μας, αυτός στηρίζει την εξόντωσή μας.
  Οι εξουσιάζοντες, με τα σκάνδαλα, τη σπατάλη και την ατιμωρησία, σε έκαναν να απαξιώσεις την πολιτική- και τώρα κάνουν το έργο της καταστροφής ανενόχλητοι.
  ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ - ΤΩΡΑ Κ.ΕΠ.Α.Ε. – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ.
  Μπαίνουμε στη Βουλή, όχι μόνο να βγαίνουμε στους δρόμους.
  40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Διαγραφή τώρα σε αυτά τα ταμεία - και 80 € το μήνα, ΟΓΑ & ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ ΕΤΑΑ, όσο στην Ε.Ε, θα έχουμε πολλαπλάσια ισοδύναμα, από νέες επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας και κύκλο εργασιών. Τα ταμεία αυτά είναι αυτασφάλισης και δεν είναι στο σύνταγμα η αυτασφάλιση. Αυθαίρετα νομοθετούν, χωρίς λογικά κριτήρια. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εθνική σύνταξη. ΜΕ 80 € το μήνα υποχρεωτική εισφορά, ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ: είναι 1 δις € έσοδα, και 500.000 θέσεις εργασίας, νέες, αλλά και από λουκέτα που δεν θα μπούνε = πολλαπλάσια ισοδύναμα. Όλοι, οι μη εκλεγμένοι υποψήφιοι βουλευτές, θα λάβουν αποζημίωση από την παρακράτηση 10% του μισθού των εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος. Η αποζημίωση θα είναι ανάλογη των ψήφων του κάθε μη εκλεγμένου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα καλύπτει τα έξοδα του προεκλογικού του αγώνα. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να τα βάζει από την τσέπη του, να χρεώνεται αυτός και να εκλέγονται οι άλλοι.
  Άμεσες ενέργειες:
  1) Σταματάμε τον εγκληματικό νόμο του ασφαλιστικού ή βγαίνοντας τον καταργούμε. Το ΙΚΑ είναι ασφάλιση επί έργου. Το ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ & ΟΓΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ, είναι αυτασφάλιση χωρίς παραχθέν έργο και δεν είναι στο Σύνταγμα. Θέλουν να τα ενώσουν !!! Το μεγαλύτερο έγκλημα. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ.
  2) Στάση πληρωμών δημόσιας σπατάλης 2 δις € ετησίως, υψηλά ενοίκια κ. α.
  3) Προτείνετε υποψηφίους, φίλους ή γνωστούς, άτομα εργατικά με ακεραιότητα και να τα υποστηρίξετε.
  4) όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τη διάδοση του Κ.ΕΠ.Α.Ε. από το υστέρημά τους, με λίγα χρήματα και με τιμολόγιο, νόμιμα, να τυπώσουν αναπτήρες και φυλλάδια διανέμοντάς τα σε όλη την Ελλάδα, ώστε σε μικρό διάστημα να το γνωρίσουν όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες.

  Πρόεδρος ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  24410-40911 - 69.89.422.844
  https://www.youtube.com/watch?v=56uOlucP-G0

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr