Menu

 

logoidea

Ο Τσίπρας δεν μπλόφαρε ποτέ! Toυ Μάριου Μπρούσκου Στυλιανόπουλου

Ο Τσίπρας υποτιμήθηκε. Όλοι πίστεψαν ότι μπλοφάρει, ότι θα προβεί σε κυβίστηση καί ότι θα έλθει σε μία αμοιβαία καί επωφελή συμφωνία με τους εταίρους μας. Επίσης, όλοι γνωρίζαμε ότι για να κατακτήσει την εξουσία έπρεπε να πεί τερατώδη ψέμματα καί να υποσχεθεί παροχές που ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά δεν πιστέψαμε ότι θα διακινδυνεύσει τις τύχες ενός ολόκληρου έθνους, ώστε να ικανοποιήσει το κομμουνιστικό ιδεώδες ισοπεδώσεως του ιδιωτικού τομέα καί της έμμεσης ανατροπής της αστικής φιλελεύθερης δημοκρατίας.

  Ο Τσίπρας έκανε πραξικόπημα. Μπορεί να μην κατέβασε τα τανκς στους δρόμους ή να ξεκίνησε εξορίες στη Μακρόνησο, ωστόσο εξηπάτησε έναν ολόκληρο λαό καί αυτή τη στιγμή των ωθεί στην αυτοκτονία. Τον καλεί σε δημοψήφισμα για λόγο που δεν προβλέπεται, μιάς καί τα δημοσιονομικά ζητήματα μίας χώρας δεν απαιτούν την διενέργεια δημοψήφισματος, οπότε εμμέσως έχουμε συνταγματική εκτροπή, καί για ένα αντικείμενο το οποίο δεν υφίσταται. Ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει με ένα ''ναί'' ή ένα "όχι'' για μία πρόταση θεσμών που ουδέποτε υπογράφηκε επισήμως, ενώ στην ουσία η μόνη υπαρκτή πρόταση είναι αυτή της κυβερνήσεως, η οποία προτείνει 93% επιπλέον φόρους καί μόλις 7% περικοπές. Καί όλα αυτά διότι η κυβέρνηση εμμένει στην διατήρηση ενός υπερτροφικού δημοσίου, το οποίο θα λειτουργεί ως φυτώριο κομματικών ''στρατιωτών''. Άλλωστε, οι πραγματικές βλέψεις της αποκαλύφθηκαν με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία έχει επανδρωθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η φρικτή αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας καλεί το λαό να ψηφίσει ''ευρώ'' ή ''δραχμή''. Ωστόσο, δεν μπορούσε να θέσει αυτό το ερώτημα στο λαό, μιάς καί αν το έκανε εκείνος θα επέλεγε ''ευρώ''. Όμως, κάτι τέτοιο θα υποχρέωνε τον Τσίπρα να αναιρέσει κάθε προεκλογική υπόσχεση, να δεχθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα μας καί να εξοστρακίσει κάθε κομμουνιστική ουτοπία. Επομένως, θέτει το ερώτημα εμμέσως, ώστε να κατευθύνει το λαό στο γκρεμό. Μάλιστα, αυτό αποδεικνύεται καί από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του λαού νομίζει ότι η πρόταση των θεσμών συνιστά επιβάρυνση 8 δις ευρώ. Όμως, η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μέτρα προτάθηκαν από την ίδια την κυβέρνηση καί όχι από την Ευρώπη. Καί το ερώτημα που ευλόγως ανακύπτει είναι: Τι συνεπάγεται το ''όχι''; Πράγματι, η κυβέρνηση παρέλειψε εσκεμμένα να ενημερώσει το λαό για τις επιπτώσεις του ''όχι'', που στην ουσία είναι οι επιπτώσεις ενός Grexit. Συγχρόνως, το ''όχι'' δίνει το δικαίωμα στον Τσίπρα να επιβάλει ακόμη πιό επονείδιστα μέτρα, αφού ο λαός θα έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για μελλοντικές αποφάσεις, τις οποίες φυσικά δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων.

   Το αποτέλεσμα όλων αυτών των φρικαλέων καταστάσεων που βιώνουμε, καί οι οποίες θα κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα, είναι η τρομοκρατία. Αυτή τη στιγμή η οικονομία έχει νεκρώσει, οι πολίτες μας βιώνουν τρόμο διότι δεν μπορούν να εμπλακούν σε συναλλαγές, επιχειρηματίες δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, οι προμηθευτές τους στο εξωτερικό είναι δύσπιστοι καί δεν δέχονται πληρωμές επί πιστώσει, στα ΑΤΜ καί τα super markets κυριαρχούν η ανασφάλεια, ο  φόβος καί η αβεβαιότητα, η ξαφνική αύξηση της ζητήσεως σε κάποια προϊόντα θα ωθήσει τις τιμές καί ο τουρισμός δέχεται τεράστιο πλήγμα μιάς καί έχουν πολλαπλασιαστεί οι ακυρώσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε γυρίσει 30 χρόνια πίσω. Η κατάσταση θα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα καί ένας νέος φαύλος κύκλος φτώχειας, εμπορικής απομονώσεως καί γεωπολιτικών τριγμών έχει ήδη πυροδοτηθεί.

  Καί θα μου πείτε. Αν δεν υπάρχει συμφωνία, αν οι Έλληνες ψηφίσουν ''όχι'' καί οδηγηθούμε σε έξοδο από την Ευρώπη, ο Τσίπρας τι θα κερδίσει; Πιθανώς, θα κερδίσει το ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τη Δύση καί θα εγκαταστήσει μία κομμουνιστική δικτατορία, όπου οι Έλληνες θα διχαστούν καί θα μαλλιοτραβιούνται για ένα λίτρο γάλα, θα κρατικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις προκειμένου να διορίσει τα ''κομματόσκυλά'' του καί θα οδηγήσει το λαό σε τεράστια δυστυχία. Επιδίωξη της Αριστεράς ήταν καί παραμένει η ανατροπή του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος, η υποδούλωση του λαού σ' ένα καθεστώς μετριότητας καί προκαθορισμέων επιδιώξεων. Το ''ΝΑΙ'' είναι μονόδρομος αν θέλουμε να υπάρχει αύριο για εμάς καί τα παιδιά μας.

Μάριος Μπρούσκος-Στυλιανόπουλος

Γεννήθηκα το 1986 στην Αθήνα.Σπούδασα Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και παράλληλα εργάστηκα στο χώρο του εμπορίου .Το 2012 θέλησα  να βάλω περισσότερη τάξη στη ζωή μου..και  μπήκα στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, στη Σχολή Πλοιάρχων όπου συνεχίζω τις σπουδές μου.  Μ΄ ενδιαφέρουν οι θετικές επιστήμες και ιδιαίτερα η αστροφυσική . Θα ήθελα να υπάρχει γύρω μου ένας  πιο "αρμονικός"κόσμος και γι΄αυτό ασχολούμαι με την αρχαία ελληνική γραμματεία,το γραμμικό σχέδιο και τη μουσική. Μ΄ αρέσει  να βλέπω τη ζωή  με διαφορετικό μάτι  . Τον ελεύθερό  χρόνο μου ασχολούμαι με το διάβασμα,τη γυμναστική και τις πολεμικές τέχνες. Γράφω  κείμενα γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να  εκφραστώ. 

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr