Menu

 

logoidea

H κοινωνία πρέπει να υποστεί ένα σοκ! Του Γιώργου Μπιλλίνη

Επί 40 χρόνια η ελληνική κοινωνία εθίστηκε να ενστερνίζεται τα νάματα της αριστερής παραληρηματικής αλήθειας της θυματοποίησης, της "κοινωνικής δικαιοσύνης", του "ανθρωπισμού", του κρατισμού, του αντιδυτικισμού, της αδούλωτης πατρίδας που όλη η υφήλιος επιβουλεύεται και δεν της επιτρέπει να πορεύεται ανεξάρτητη στο δρόμο του πεπρωμένου της.

Εκ παραλλήλου εθίστηκε στο παρασιτισμό και την προσοδοθηρία. Στην ευκολία.

"Γιατί να κουραζόμαστε να παράγουμε πλούτο", της ψιθυρίζει διαρκώς το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, "όταν είναι απείρως ευκολότερο να αναδιανέμουμε τον ήδη υπάρχοντα και να ζούμε καταναλώνοντας τα έτοιμα"; Είτε να διανέμουμε τα δανεικά και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για κατανάλωση και καλοπέραση, ροκανίζοντας και υπονομεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών.

Μοιραία, όταν ήλθε ο λογαριασμός από το άφρον φαγοπότι της 35ετίας, η κοινωνία θεώρησε ότι κάποιοι κακοί επεμβαίνουν στη ζωή της, επιχειρούν να την ξεβολέψουν και βυσσοδομούν εναντίον των κεκτημένων της. Δεν έχει καταλάβει γρί για το μη βιώσιμο συνταξιοδοτικό, ούτε για το τεράστιο και αναποτελεσματικό δημόσιο, που ρουφούν σαν καταβόθρες τους λιγοστούς εναπομείναντες πόρους. Θέλει να συνεχίσει να απολαμβάνει την άκοπη ευημερία που ζούσε. Εγκαλεί το πολιτικό σύστημα, όχι γιατί δεν προχωρεί σε οδυνηρές λύσεις, μα γιατί αδυνατεί να κάνει αυτό που του ζητεί, να συνεχίσει να διανέμει. Εγκαλεί τους δανειστές, γιατί επιθυμούν να μας καταστήσουν βιώσιμη χώρα, προκειμένου να ... εξασφαλίσουν τα χρήματα τους. Αγωνιά να αποδείξει ότι όσα έτρωγε δεκαετίες σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις από τα 35, επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις για δήθεν επενδύσεις, αποτελούν επαχθές χρέος! Κατάντησε να μιλά για ανθρωπιστική κρίση η 34η πλουσιότερη χώρα του κόσμου.

Αυτή η κοινωνία, με αυτή τη κουλτούρα, αυτό τον τρόπο σκέψης, αλλά πρωτίστως με ωφελιμίστικα κριτήρια, στηρίζει τη κυβέρνηση των ημίτρελων και ανίκανων ιδεοληπτικών, που δεν ξέρουν ούτε να δέσουν τα κορδόνια των παπουτσιών τους, με σταλινικά ποσοστά. Και δεν θα κάνει πίσω, δεν θα αλλαξοπιστήσει, αν δεν θιχτεί εκεί που πονάει. Στη τσέπη της. Αν δεν νιώσει πως χειροτερεύει το βιοτικό της επίπεδο.

Αν οι Ευρωπαίοι μας συμπονούν έστω ελάχιστα, οφείλουν να μας στραγγαλίσουν ολοκληρωτικά κλείνοντας κάθε στρόφιγγα ρευστότητας. Ώστε να ληφθούν περιοριστικά μέτρα και έλεγχοι στη κίνηση κεφαλαίων. Να πάψουν τα ΑΤΜ να βγάζουν λεφτά. Να πάψουν να πιστώνονται οι μισθοδοτικοί και συνταξιοδοτικοί λογαριασμοί κάθε μήνα εις ολόκληρον.

Αυτή η κοινωνία πρέπει να υποστεί ένα σόκ. Όχι ένα απλό, μα ένα τεράστιας έκτασης σόκ. Που είτε θα τη συνεφέρει και θα τη κάνει να αναλογιστεί τη πραγματικότητα, να ψάξει τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει. Είτε θα τη σπρώξει σε πιο ακραίες καταστάσεις και σε εμφύλιο. Ό,τι είναι να γίνει πάντως, πρέπει να γίνει το συντομότερο. Πρίν η οικονομία, που βρίσκεται χρόνια σε κώμα, καταλήξει. Πρίν οι ημίτρελοι ιδεοληπτικοί σταλινιστές των αρχών του 20ου αιώνα ενταφιάσουν οριστικά και αμετάκλητα τις ατομικές ελευθερίες και εγκαθιδρύσουν τον ολοκληρωτισμό. Προτού θέσουν εκτός Ευρώπης τη γενέτειρα της Ευρώπης.

Γιώργος Μπιλλίνης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το  1961.Η καθημερινότητα μου μοιραζόταν ανάμεσα στο Παλαιό Φάληρο, του οποίου ήμουν δημότης, και στη Νέας Σμύρνη, στην οποία βρισκόταν το σχολείο μου και ο αγαπημένος Πανιώνιος.Ο ορθολογισμός και η αγάπη της δημιουργίας με οδήγησαν στα σκαλοπάτια του ΕΜΠ, στο οποίο σπούδασα τελικά Αρχιτέκτονας μηχανικός. Απασχολούμαι επί 25 χρόνια στο χώρο που μου αρέσει, τη κατασκευή. Αρχικά σαν φυσικό πρόσωπο, αργότερα μέσα από τις τάξεις μιας ΑΤΕ.Σταδιακά απέκτησα μια έντονη διάθεση ενασχόλησης  με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας . Η αγωνία μου να εισφέρω στην ουσιαστική στροφή της χώρας στο δρόμο  της σοβαρής προσπάθειας και του ορθού λόγου, με εξώθησε στις ατραπούς της αρθρογραφίας και της πολιτικής.Οραματίζομαι τους συμπολίτες μου πολίτες και όχι πελάτες. Σκεπτόμενους παραγωγούς και όχι κουτοπόνηρους συνωμοσιολογούντες προσοδοθήρες. Ελπίδα και προσδοκία μου να επικρατήσουν κάποτε στη δύσμοιρη Ελλάδα, έστω με 200 χρόνια υστέρησης, οι ιδέες του διαφωτισμού και της ελευθερίας.

 • Επισκέπτης (Τασιόπουλος Παναγιώτης)

  Μόνιμος σύνδεσμος

  Καταργήθηκαν οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ Καταργούνται οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του Ταμείου που εκδόθηκε σήμερα ενώ παύουν όλες οι διώξεις και οι υποθέσεις τίθενται στο Αρχείο Συγκεκριμένα υποθέσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα. Εκκρεμή ένδικα μέσα δεν εισάγονται για συζήτηση και αν έχουν εισαχθεί αποσύρονται από τον Εισαγγελέα. Οι υποθέσεις τίθενται και στις δύο περιπτώσεις στο Αρχείο ". Επιπλέον, " αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων για τις ανωτέρω παραβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του παρόντος νόμου, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεση τους, διακόπτεται ". Με τις προαναφερόμενες διατάξεις παύει να ισχύει εφεξής η δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με ενέργειες που προβλέπονται από τον αναγκαστικό νόμο 86/67 και, παράλληλα, υποθέσεις ή αποφάσεις που εκκρεμούν ή δεν έχουν εκτελεστεί, αντίστοιχα, αρχειοθετούνται ή δεν εκτελούνται. Ειδικότερα: - Δεν υποβάλλονται εφεξής μηνυτήριες αναφορές. - Μηνύσεις για τις οποίες εκκρεμεί εκδίκαση, τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμοδίου Εισαγγελέα. - Εφέσεις και αιτήσεις αναιρέσεων ( εκκρεμή ένδικα μέσα ) δεν συζητούνται ή αν έχουν εισαχθεί για συζήτηση αποσύρονται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα και τίθενται στο αρχείο. - Ποινικές αποφάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του Νόμου, δεν εκτελούνται και αν έχει αρχίσει η εκτέλεσή τους, διακόπτεται. Read more: Τέλος οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ Follow us: @dikaiologitika on Twitter
  Το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας από ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ , για να αρχίσουν νέα δραστηριότητα όλοι οι επιθυμούντες,( 200.000 νέες θέσεις εργασίας ) η εισφορά να είναι 80 € υποχρεωτική συνδεδεμένη με την ΔΟΥ.

  Δεν είναι οφειλές προς το δημόσιο. Είναι ταμείο αυτασφάλισης, το κράτος μας έφαγε όλες τις εισφορές και τώρα ζητάει παράλογα ποσά απο εμας για να πληρώσει τις συντάξεις που έκλεψε. Όταν θα βγούμε εμεις στη σύνταξη, ποιός επαγγελματίας θα σου πληρώνει τη σύνταξη; Το επόμενο δίμηνο καταρρέουν τα ταμεία μας.
  Τον ελεύθερο επαγγελματία τον γονάτισαν 5 χρόνια το ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ 1000 € το δίμηνο, το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ. Ο κολλημένος εγκέφαλος, βλέπει μόνο Βαρουφάκη, απλά αυτοεξευτελίζεται.

  Αφού αυτοκτόνησαν 7.000 επαγγελματίες, 30.000 καρδιακά και εγκεφαλικά από τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης του ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, έβαλαν 250.000 λουκέτα,
  τώρα έγινε το πρώτο βήμα για δικαίωση. Σταματάνε οριστικά όλες οι διώξεις για ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, ΕΤΤΑ και μπαίνουν στο αρχείο.
  Το επόμενο, διαγραφή όλων των οφειλών και 80 € το μήνα σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλη την επικράτεια.
  ΚΟΜΜΑ:ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
  Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα. http://www.tasiopoulospanagiotis.gr/

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr