Menu

 

logoidea

Όχι άλλη ''πρώτη φορά Αριστερά''. Toυ Μάριου Μπρούσκου Στυλιανόπουλου

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από την εθνική χρεωκοπία καί την επιστροφή στη δραχμή, αρνούμαστε πεισματικώς να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις, το εκπαιδευτικό σύστημα είναι από τα χειρότερα παγκοσμίως, σύστημα δημόσιας υγείας δεν υφίσταται, οι ξένοι επενδυτές ακούνε Ελλάδα καί βγάζουν φλύκταινες, διαθέτουμε ένα από τα πλέον διεστραμμένα καί μη ανταποδοτικά φορολογικά συστήματα, τρομοκράτες πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι, αναρχικοί βανδαλίζουν ιερά μνημεία. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταστεί σαφές ότι αυτή η χώρα είναι ακυβέρνητη; Πόσα αυτοκίνητα καί πόσα καταστήματα πρέπει να παραδοθούν στις φλόγες για να εμπεδώσουμε ότι οι αληθινοί νεοναζί είναι εκεί έξω καί δρουν αδιακώλυτοι, συχνά υπό την αιγίδα του ίδιου του κράτους;

 Αναντίρρητα, η τρέχουσα κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για την εκτροπή της χώρας. Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Εδώ καί τρείς μήνες, οι κυβερνώντες υποτιμούν κατάφωρα τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Έχουν κάνει ό,τι ήταν εφικτό προκειμένου η χώρα μας να απωλέσει καί το τελευταίο ψήγμα αξιοπρέπειας. Η ανεπάρκεια καί ο ναρκισσισμός των ''διαπραγματευτών'', εκτός του ότι διαδραμάτισε καίριο ρόλο στην εκροή καταθέσεων, στην απομάκρυνση των επενδυτών καί στράγγιξε την αγορά, υπονόμευσε την εθνική  μας αξιοπιστία. Συγχρόνως, η πολιτική ακροβασία του πρωθυπουργού με ηγέτες που παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες, καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα καί συμπεριφέρονται ως δικτάτορες, είναι κίνηση που μαρτυρά πολιτική ανωριμότητα καί θέτει εν κινδύνω τις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδος με την ΕΕ καί τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ. Ακόμη, οι επαίσχυντες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα στείλει τζιχαντιστές στην Ευρώπη, ντροπιάζουν τον ελληνικό λαό, αμαυρώνουν τη δημοκρατία, καλλιεργούν κλίμα διεθνικής πολώσεως καί συνιστούν χυδαίο εκβιασμό. Η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν τριτοκοσμική χώρα υπό καθεστώς δικτατορίας.
 

Πέραν της ανύπαρκτης εθνικής αντιπροσωπείας στο εξωτερικό, η κατάσταση στο εσωτερικό παραμένει έκρυθμη καί βαίνει επί τροχιάς παραφροσύνης. Η κυβέρνηση επιδίδεται σε προάσπιση των συμφερόντων των αυλικών της, διορίζει τα δικά της παιδιά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιθανώς εμπλέκονται σε κραυγαλέα σκάνδαλα, εμπορεύεται το μύθο της φοροδιαφυγής, αγνοεί την κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα, ασχολείται με το πως θα επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ, δηλαδή ακόμη ένα φυτώριο ψηφοφόρων, καί αντιμετωπίζει με πλήρη ραθυμία όλα τα ζητήματα που άπτονται του κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ακόμη, επιδεικνύει εξοργιστική ανοχή απέναντι σε αιμοσταγείς τρομοκράτες που αφαίρεσαν δεκάδες ζωές καί προξένησαν ανυπολόγιστες δολιοφθορές, παραμένει θεατής απέναντι σε βανδάλους καί εμπρηστές καί η μόνη δράση που αναλαμβάνει είναι να απομακρύνει τους κάδους απορριμμάτων! Φυσικά, ουδείς ''φωστήρας'' σκέφθηκε ότι μία τέτοια αντιμετώπιση, εκτός του ότι αποτελεί ανέκδοτο καί ακυρώνει τον ρόλο της πολιτείας, θα συμβάλει στην αύξηση των δολιοφθορών κατά των καταστημάτων καί των αυτοκινήτων. Πλέον, το ελληνικό κράτος έχει εγκλωβιστεί σ' έναν κυκεώνα αυτοαναιρέσεως καί οι θεσμοί έχουν υποστεί ολοσχερή εξευτελισμό. Μία ολόκληρη κοινωνία είναι έρμαιο μίας χούφτας διεστραμμένων εγκληματιών, που μοναδικό στόχο έχουν να εκβιάζουν τη δικαιοσύνη καί να γελοιοποιούν την χώρα μας.
  

Φυσικά, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Ορδές παράνομων μεταναστών, ανυπαρξία οικονομικού σχεδιασμού, εξοντωτική φορολογία καί ευθεία παραβίαση των ατομικών ελευθεριών, δαιδαλώδης γραφειοκρατία, αποθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ματαίωση των αναγκαίων ιδιωτικοποιήσεων, ανοχή στην παραβατικότητα καί επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης είναι μερικά ''σήματα κατατεθέντα'' μίας χώρας που είναι άξιον απορίας γιατί βρίσκεται ακόμη στην ΕΕ.
  

Δυστυχώς, η χώρα μας διανύει την πιό κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της. Η παρούσα κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών των ψηφοφόρων της, αναίρεσε κάθε προεκλογική υπόσχεση, τροχιοδρομεί την Ελλάδα σε αδιέκβατες ατραπούς καί αν δεν αλλάξει τη στάση της, το δυστήχημα θα είναι αναπόφευκτο. Από την άλλη, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού παραμένει αδρανής καί αποχαυνωμένη. Το ερώτημα δεν είναι πότε θα αλλάξει η Ελλάδα, αλλά πότε θα σταματήσει η κατιούσα.

Μάριος Μπρούσκος-Στυλιανόπουλος

Γεννήθηκα το 1986 στην Αθήνα.Σπούδασα Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και παράλληλα εργάστηκα στο χώρο του εμπορίου .Το 2012 θέλησα  να βάλω περισσότερη τάξη στη ζωή μου..και  μπήκα στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, στη Σχολή Πλοιάρχων όπου συνεχίζω τις σπουδές μου.  Μ΄ ενδιαφέρουν οι θετικές επιστήμες και ιδιαίτερα η αστροφυσική . Θα ήθελα να υπάρχει γύρω μου ένας  πιο "αρμονικός"κόσμος και γι΄αυτό ασχολούμαι με την αρχαία ελληνική γραμματεία,το γραμμικό σχέδιο και τη μουσική. Μ΄ αρέσει  να βλέπω τη ζωή  με διαφορετικό μάτι  . Τον ελεύθερό  χρόνο μου ασχολούμαι με το διάβασμα,τη γυμναστική και τις πολεμικές τέχνες. Γράφω  κείμενα γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να  εκφραστώ. 

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr