Menu

 

logoidea

Βρισιά να είσαι φιλελεύθερος στην Ελλάδα! Αν ρέπεις προς τον ολοκληρωτισμό σε λένε προοδευτικό! Του Άγη Βερούτη

Εμείς είμαστε η χώρα που στη σημαία της οι 9 γραμμές συμβολίζουν τις 9 συλλαβές του κεντρικού συνθήματος απελευθέρωσης από την τουρκοκρατία, του "Ελευθερία ή Θάνατος"!

Η χώρα που Εθνικός Ύμνος είναι οι δυο πρώτες στροφές του ποιήματος "Ύμνος προς την Ελευθερία"!!

Η χώρα που 193 χρόνια μετά η πλειοψηφία θεωρεί βρισιά να είσαι Φιλελεύθερος, δηλαδή φίλος της Ελευθερίας!

Η χώρα που οι κατεξοχήν συνταγές του κρατισμού και του παρεμβατισμού στις ατομικές ελευθερίες, η υπερφορολόγηση και το "χάρισμα" των κρατικών ασημικών στα κολλητάρια, από τους συντηρητικούς και τον λαμογοσοσιαλισμό θεωρείται Φιλελευθερισμός!!

Η χώρα που Πατέρας του Φιλελευθερισμού δεν θεωρείται ο Τόμας Τζέφερσον, ο συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και Τρίτος Πρόεδρος τους, τόσο μη-ρατσιστής και ανεξίθρησκος που είχε ερωτικό ειδύλιο με μαύρη γαλλίδα στην παραμονή του στο Παρίσι, τόσο Φιλελεύθερος που καθιέρωσε την δημόσια εκπαίδευση στις ΗΠΑ ως μοχλό της απελευθέρωσης της κοινωνίας από τη νοητική φυλακή και τη θολούρα της άγνοιας!

Και αντί αυτού, σε αυτή τη χώρα ονοματίζονται ως οι χαρακτηριστικοί φιλελεύθεροι κάτι καθηγητάκια που βραβεύτηκαν από την σουηδική ακαδημία για τις οικονομικές τους θεωρίες, αλλά ποτέ δεν έμαθαν τί σημαίνει να ζεις ελεύθερος από προκαταλήψεις, από φιλαυτία, από εκμετάλλευση, από πνευματικό ακρωτηριασμό!

Αυτά όλα στη χώρα της Ελευθερίας, την Ελλάδα, το να ρέπεις προς την Ελευθερία είναι βρισιά, και να κλίνεις προς τον Ολοκληρωτισμό είναι προοδευτικό!!

Ω, Θεέ μου, τί παρακμή και τί νοητική θολούρα!!! 
Τί διάβρωση των κυττάρων του εγκεφάλου!!
Τί τραγωδία!!!!!

Άγης  Βερούτης

Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακά στην Οικολογική βιομηχανική παραγωγή. Γεννήθηκα το 1964 στο Μιλάνο της Ιταλίας και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία όπου έζησα συνολικά δεκαεφτά χρόνια. Εκεί εργάστηκα ως διοικητικός σύμβουλος στρατηγικής στις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο, σε κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς στους οποίους περιλαμβάνεται το "Προεδρικό Συμβούλιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη" επί Προέδρου Κλίντον και ως Επισκέπτης Λέκτορας με αντικείμενο την περιβαλλοντικά υπεύθυνη διοίκηση επιχειρήσεων και την Αειφόρο Ανάπτυξη, σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και business schools.Στην Ελλάδα επέστρεψα το '99 από νοσταλγία, και προσλήφθηκα ως διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής μιας πολυεθνικής στο χώρο της Υγείας, αναλαμβάνοντας 5 χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Το 2003 ξεκίνησα να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της παροχής υπηρεσιών και του Ίντερνετ. Είμαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας.Γράφω και δημοσιεύω τις σκέψεις μου από το 2010, θεωρώντας καθήκον μου να ενημερώσω όσους περισσότερους Έλληνες μπορώ, αναλύοντας κάποια σημαντικά θέματα που έχουν διαστρεβλωθεί, και στηλιτεύοντας τις αιτίες της εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης. Κείμενά μου έχουν αναδημοσιευτεί σε περισσότερα από 16.000 blogs..Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω, να ταξιδεύω, να ζωγραφίζω, και να περνάω χρόνο με τη γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου.

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr