Menu

 

logoidea

Επιτέλους εγκαίνια

Μετά από 14 χρόνια σιωπής, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ένα ιστορικό θέατρο που εγκαινιάστηκε πριν από 118 χρόνια, το 1895, επί δημαρχίας Θεόδωρου Ρετσίνα βρίσκει ξανά τη φωνή του. Με το σύνθημα «Λιμάνι… στον πολιτισμό» το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, φορτισμένο μνήμες, πλήρως ανακαινισμένο και έτοιμο να επανασυνδεθεί με το σήμερα. 
Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Τα φώτα έσβησαν και η μεγάλη λευκή οθόνη κατέβηκε για να φιλοξενήσει την προβολή της ιστορίας του θεάτρου, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πλήρες ντοκιμαντέ. Κι ακολούθησαν οι μουσικές και τα τραγούδια, ενταγμένα σε ένα συγκινητικό κινησιολογικό πλαίσιο, με κινούμενες εικόνες στο βάθος της σκηνής.
Από την Τζίνα Φωτεινοπούλου που ερμήνευσε άριες, το θέαμα πέρασε στην καθαρή και λιτή  ερμηνεία του τραγουδιού «Ολοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» από τον Γιάννη Μπέζο. Ακολούθησαν ο εξαιρετική Ελένη Κοκκίδου με μια διπλή μουσική παρουσία _«Το πλοίο θα σαλπάρει» - «Κάθε λιμάνι και καημός», η Ευαγγελία Μουμούρη με το «Αγάπη που΄γινες δίκοπο μαχαίρι» και την ξαφνική εμφάνιση - ευχάριστη έκπληξη ενός ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο  Σταμάτης Φασουλής με τη «Δραπετσώνα»
Ο Θανάσης Αλευράς τραγούδησε το «Κάτω στον Πειραιά» ενώ ο Δημήτρης Λιγνάδης την «Πειραιώτισσα». Η Κερασία Σαμαρά τα «Λιμάνια» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και τη βραδιά μουσικά έκλεισε ο Γιάννης Ζουγανέλλης. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με το χορευτικό από «Τα παιδιά του Πειραιά» ενώ στη συνέχεια δύο μπάντες του δήμου διασταυρώθηκαν επί σκηνής, προτού καλλιτέχνες, συντελεστές, τεχνικοί, μουσικοί, τα παιδιά της χορωδίας και εργάτες του θεάτρου, υποκλιθούν στους επισήμους και το κοινό.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός που είχε τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία, έστησε μια παράσταση γεμάτη θάλασσα, φως, Πειραιά αλλά και συναισθηματική φόρτιση. Με μικρές πινελιές (σκάλες, κεριά, λαμπιόνια) αλλά και έντονες σκηνές φευγιού, έδωσε το χθες και το σήμερα του Πειραιά, κοιτάζοντας προς το αύριο. Συνεργάτες του, μεταξύ άλλων, η Εύα Νάθενα που είχε τη σκηνογραφική επιμέλεια καθώς και την ευθύνη των βίντεο, ο Λάμπρος Λιάβας, ο Αλέκος Γιάνναρος. Ολοι μαζί έκαναν ακόμα πιο αισιόδοξο το ξεκίνημα του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. «Οι δρόμοι του Πειραιά», όπως ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης - γιορτής θα συνεχισθούν για πέντε ακόμα ημέρες.
Μαριλυ Αργυροκαστρίτη

Γεννήθηκα στην Κέρκυρα. Διδάσκω εικαστικά και τελειοποιώ μέρα με τη μέρα, μεθόδους αυτοπροσδιορισμού. Είμαι σε όλα τα σόσιαλ μήντια, αποκλείεται να με χάσεις.

  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr