Menu

 

logoidea

Χιλιάδες κόσμου θα μαζευτούν και φέτος στο River Party;

 Πριν από 36 χρόνια μια παρέα από φίλους αποφάσισε να οργανώσει ένα πάρτι δίπλα στο ποτάμι του Αλιάκμονα, στο Νεστόριο Καστοριάς. Εντελώς DIY, το River Party, ξεκίνησε από ένα κασετόφωνο και μια μπαλαντέζα που τραβούσε ρεύμα από το χωριό, πρόσθεσε κάποια λαϊβάκια, για να φτάσει σήμερα να θεωρείται το μεγαλύτερο κατασκηνωτικό και μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας και ένα από τα 12 σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης σύμφωνα με τα Europe Festival Awards. Έτσι λοιπόν και φέτος, το River Party επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος», και ο Γιώργος Ισαάκ, ο νεότερος από τους τρεις διοργανωτές του φεστιβάλ, μίλησε στην Popaganda.

Πως ξεκίνησε το φεστιβάλ;

Το River Party ξεκίνησε όπως το περιγράφει και το όνομα του ως ένα πάρτι στο ποτάμι που έκαναν οι πιτσιρικάδες τότε του Νεστορίου όταν μαζευόταν κάθε καλοκαίρι στο χωριό τους. Ξεκίνησε τόσο ρομαντικά λοιπόν με μια παρέα, τους δίσκους βινυλίου τους και μια φωτιά στις όχθες του Αλιάκμονα για να μετεξελιχθεί χρόνο με το χρόνο στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ στην Ελλάδα και η παρέα των 50 πιτσιρικάδων να ξεπερνάει πλέον τους 50.000.

Πως είναι να στήνεις ένα μουσικό φεστιβάλ στην εξοχή;

Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες; Φυσικά υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, όχι μόνο τεχνικές αλλά και πρακτικές, αφού πρέπει να οργανώσεις κάτι τόσο μεγάλο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την έδρα μας αλλά ευτυχώς το επίπεδο τόσο της τεχνογνωσίας που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια όσο και τον υποδομών στο χώρο το κάνει να φαίνεται πολύ ευκολότερο.

Τι είναι αυτό που κάνει το River Party τόσο επιτυχημένο ώστε να διεξάγεται 36 συνεχόμενα χρόνια;

Νομίζω η «αθωότητά» του. Το κλίμα που επικρατεί στο φεστιβάλ είναι κάτι που μόνο όποιος το έχει ζήσει μπορεί να το καταλάβει. Για πέντε ημέρες χιλιάδες κόσμος από όλη την Ελλάδα μαζεύεται εκεί με κοινό στόχο να αφήσει όλα του τα προβλήματα απ’ έξω και να περάσει καλά.

Κάνε μου μια λίστα με τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχει κανείς μαζί του για να «επιβιώσει» στο φεστιβάλ. Δεν χρειάζεται πολλά. Τη σκηνή του, τα μαγιό του, κανένα φούτερ για το βράδυ και καλή διάθεση!

Μίλησέ μου και για το φετινό line-up.

Φέτος αποφασίσαμε να επιμείνουμε ελληνικά και νεανικά. Επιλέξαμε λοιπόν κυρίως τα ονόματα από τη νέα ελληνική σκηνή που έχουν ξεχωρίσει, προσθέσαμε μερικά πρωτοεμφανιζόμενα σχήματα που πιστεύουμε ότι αξίζουν την προσοχή μας και κρατήσαμε για το τέλος μερικά από τα κλασικά μας ονόματα για να ολοκληρώσουμε το line up.

RIver Party by Loukas Ziaras09 33o_River_Party_Ziaras_Loukas 0398Για εμάς που μένουμε στην Αθήνα, ποιο θεωρείς ότι είναι το βασικό κίνητρο ώστε να έρθουμε στο River Party; Αν δεν σας έχω πείσει ακόμη με τα παραπάνω θα σας πω ότι θα περάσετε ένα πολύ όμορφο πενθήμερο, ακούγοντας τα σημαντικότερα ονόματα τις ελληνικής σκηνής, κατασκηνώνοντας με χιλιάδες ακόμη νέους από όλη την Ελλάδα (μοναδική ευκαιρία γνωριμιών!) σε μια πραγματικά μαγευτική τοποθεσία δίπλα στο ποτάμι, με μόλις 40€!

Από όλες τις διοργανώσεις που έχεις ζήσει, έχεις κάποια ξεχωριστή ιστορία να μας διηγηθείς; Νομίζω ότι έχω εκατοντάδες ιστορίες να διηγηθώ, από ινδιάνους που θεωρούσαν παράλογο να μπουν στον χώρο του φεστιβάλ με τα τσεκούρια τους (πολλά χρόνια πριν!) μέχρι ζευγάρια που έχουν γνωριστεί στο River Party και επιστρέψει μερικά χρόνια μετά με ολόκληρη οικογένεια!

Απολαύστε πολλά (διονυσιακά) στιγμιότυπα από το φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά:

Τετάρτη 30 Ιουλίου:

19.45  GEMINI ACT

21.00  BURGER PROJECT

22.45  ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

01.00 ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Πέμπτη 31 Ιουλίου:

19.45 V.I.C. (Villagers of Ioannina City)

21.00 GADJO DILO

22.30 LOCOMONDO

00.45 KOZA MOSTRA

Παρασκευή 1 Αυγούστου:

19.45 ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ

20.30 LOS DOS OMAS

21.15 PENNY & THE SWINGIN’ CATS

22.15 ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

00.30 ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Σάββατο 2 Αυγούστου:

19.45 ΣΙΛΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

20.30 ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

22.15 ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

00.30 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ & ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

Κυριακή 3 Αυγούστου:

19.45  ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ

20.45 MELISSES

22.30  STAVENTO

00.30  ALL STAR 90s PARTY

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στο: riverparty.org

Άρρητος

Εγώ, ο Άρρητος.

Ιστότοπος: arriton.gr
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αφήστε τα σχόλια σας

0
τους όρους και τις συνθήκες.
επιστροφή στην κορυφή
arriton2
© 2013, arriton.gr