Menu

 

logoidea

Μάριος Μπρούσκος-Στυλιανόπουλος

Μάριος Μπρούσκος-Στυλιανόπουλος

Γεννήθηκα το 1986 στην Αθήνα.Σπούδασα Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και παράλληλα εργάστηκα στο χώρο του εμπορίου .Το 2012 θέλησα  να βάλω περισσότερη τάξη στη ζωή μου..και  μπήκα στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, στη Σχολή Πλοιάρχων όπου συνεχίζω τις σπουδές μου.  Μ΄ ενδιαφέρουν οι θετικές επιστήμες και ιδιαίτερα η αστροφυσική . Θα ήθελα να υπάρχει γύρω μου ένας  πιο "αρμονικός"κόσμος και γι΄αυτό ασχολούμαι με την αρχαία ελληνική γραμματεία,το γραμμικό σχέδιο και τη μουσική. Μ΄ αρέσει  να βλέπω τη ζωή  με διαφορετικό μάτι  . Τον ελεύθερό  χρόνο μου ασχολούμαι με το διάβασμα,τη γυμναστική και τις πολεμικές τέχνες. Γράφω  κείμενα γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να  εκφραστώ. 

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν. Του Μάριου Μπρούσκου Στυλιανόπουλου

Μέσα στον κυκεώνα των άλυτων προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους μήνες, η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει το φλέγον ζήτημα της μεταναστεύσεως. Φυσικά, το ζήτημα αυτό διογκώθηκε εξαιτίας των χείριστων κυβερνητικών χειρισμών και της ελλείψεως οργανώσεως. Όμως, το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει, είτε γιατί παρασύρεται από τις φευγαλέες εξάρσεις ανθρωπισμού είτε γιατί εξετάζει μονόπλευρα το όλο πρόβλημα.

Τον τελευταίο χρόνο η χώρα μας έχει δεχθεί περισσότερους από 500000 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες. Είναι άξια μνείας η προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο όγκος των ανθρώπων και όσοι εμπλέκονται σε αυτή αξίζουν εύσημα. Αποδεικνύουν ότι μέτρο όλων είναι ο άνθρωπος. Όμως, το πρόβλημα δεν θα πρέπει να περιοριστεί στη σφαίρα κάποιας ανθρωπιστικής κρίσεως. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ολέθριο σφάλμα. Το ζήτημα της εποικίσεως της Ελλάδος και της Ευρώπης από μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, έχει πολιτικό και οικονομικό χαρακτήρα και συνδέεται αρρήκτως με την πρόθεση αλλοιώσεως ολόκληρης της πληθυσμιακής και συνεπαγωγικώς πολιτισμικής φυσιογνωμίας της Ευρώπης. Αυτό είναι συνέπεια δύο σταθερών.

Πρώτη και αδιαμφισβήτητη σταθερά είναι ότι ο ισλαμισμός συνιστά μια φονταμενταλιστική βιοθεωρία επεκτατισμού. Δεύτερη σταθερά είναι ότι η μεγαλύτερη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων είναι ελεγχόμενη. Σε αυτήν εμπλέκονται κυβερνήσεις και γιγαντιαία οικονομικά συμφέροντα. Έτσι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, χωρίς να το γνωρίζουν, μετατρέπονται σε όπλα - ανθρώπους, οι οποίοι μακροπρόθεσμα θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο σε μια νέα μορφή πολέμου, που δεν είναι άλλη από εκείνη του εκτοπισμού. Ο εκτοπισμός αυτός θα επέλθει μοιραία λόγω συγκρουσιακών συνθηκών κατά τη διαδικασία της αφομοιώσεως, η οποία δεν θα είναι δυνατό να συμβεί λόγω του αβυσσαλέου χάσματος μεταξύ της δυτικής και εκείνης της ανατολικής κουλτούρας που παραμένει αλυσοδεμένη στο άρμα της ισλαμικής διαστροφής. Δεδομένου ότι ο τρόπος ζωής και δράσεως πολλών μουσουλμάνων υπαγορεύεται από τις επιταγές της πίστεως, θα επέλθει κλιμάκωση των κοινωνικών κλυδωνισμών και τάση απεμπολήσεως όλων των κατακτήσεων του δυτικού τρόπου ζωής.

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, βάλλεται από την τεράστια υπογεννητικότητα και έχει αποτύχει να ελέγξει τα σύνορά της, θα βιώσει πρωτόγνωρες συνθήκες. Ειδικότερα, ουδείς γνωρίζει την ταυτότητα όλων αυτών των ανθρώπων με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένας ασύμμετρος κίνδυνος, όπως είναι η τρομοκρατία. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι δύο τζιχαντιστές του αιματοκυλίσματος στο Παρίσι διήλθαν από τη χώρα μας. Ακόμη, η πιθανότητα να αποπεμφθεί η χώρα μας από τη ζώνη Σένγκεν θα έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση όλων των χωρικών της μονάδων και τη μετατροπή των Ελλήνων σε πολίτες "δευτέρας" διαλογής. Οι μετανάστες που θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας θα επιφέρουν τεράστια οικονομική ζημία και θα δημιουργήσουν υποκατάσταση του εργατικού δυναμικού. Η έλλειψη εξειδικεύσεως από την οποία χαρακτηρίζονται θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακρήμνιση των ημερομισθίων για τους Έλληνες εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, θα αυξηθεί η ανεργία των Ελλήνων, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητους σκοπέλους στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα χειροτερεύσει και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η κυβέρνηση έχει καταστρέψει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία, η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι θα συντηρούνται, έως ότου διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι οι πτωχοί μετανάστες τείνουν να αναπαράγονται περισσότερο προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους σε μια ξένη χώρα και να αυξήσουν το μέσο οικογενειακό εισόδημα και ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν υψηλό βαθμό υπογεννητικότητας, είναι αναπόφευκτη η πληθυσμιακή αλλοίωση. Όμως, η πληθυσμιακή αλλοίωση θα επιφέρει αλλοίωση της ιστορικής και πολιτισμικής φυσιογνωμίας της Ελλάδος. Η χώρα μας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Όλη αυτή η κατάσταση, η οποία θα κλιμακώνεται και δεν πρόκειται να εκτονωθεί αναιμωτί, αποτελεί την εμβληματική νίκη της αριστερής ηγεμονίας στην Ελλάδα. Μετανάστες και πρόσφυγες θα αποτελέσουν τα εργαλεία με τα οποία οι αριστεροί θα υλοποιήσουν τον διακαή πόθο της ταξικής πάλης, την υπονόμευση της αστικής τάξεως και την διασάλευση της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Είναι δε εντυπωσιακό το πως ευνοήθηκαν από τις διεθνείς συγκυρίες και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται την αθρόα προσέλευση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων χρήζει συγχαρητήριων, τουλάχιστον για τις δικές τους βλέψεις.

Ο αντίλογος θα μπορούσε να είναι ισχυρός. Και αυτό διότι η ανθρώπινη ζωή συνιστά την υπέρτατη αξία και δεν μπορεί να υπόκειται σε διασυνοριακές διακρίσεις και στερεότυπα. Αυτό πράγματι ισχύει, ωστόσο η χώρα μας δεν την χωρική έκταση και την οικονομική ευρωστία για να επωμιστεί ένα πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί η παγκόσμια κοινότητα. Επομένως, η παγίδευση της εκφοράς αντίθετης γνώμης σε ανθρωπιστικά και ενοχικά διλήμματα υποδηλώνει πολιτική σκοπιμότητα. Άλλωστε, τα ανοιχτά σύνορα και οι δηλώσεις της Τασίας για τους μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται, έχουν ως συνέπεια κάθε βδομάδα να πνίγονται παιδιά στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Αν η χώρα μας είχε εφαρμόσει μια ήπια πολιτική μεταναστευτικών αντικινήτρων, βεβαιότατα θα είχαν αποφευχθεί πολλοί θάνατοι.

Κλείνοντας, θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τη διαχείριση του μεταναστευτικού από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, πολλές εκ των οποίων είναι δεκαετίες πιο προηγμένες σε σχέση με τη δική μας.

Σβήνει ο μύθος της Αριστεράς. Του Μάριου Μπρούσκου Στυλιανόπουλου

Είναι άξιον απορίας το πως ο Τσίπρας κατόρθωσε να εκλεγεί δύο φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, έχοντας πει τα περισσότερα ψέμματα από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό. Μάλιστα, έπεισε τον ελληνικό λαό να τον ψηφίσει, αφού προηγουμένως του υποσχέθηκε ότι θα "σκίσει" το μνημόνιο, προέβη σε δημοψήφισμα-παρωδία για να ενισχύσει τη λαϊκή εντολή και επανεξελέγη πρωθυπουργός για να εφαρμόσει το μνημόνιο. Η διερεύνηση ενός τέτοιου "φαινόμενου", το οποίο ενδεχομένως να προβληματίσει τους ιστορικούς του μέλλοντος, θα πρέπει να επικεντρωθεί όχι στην ηγετική δεινότητα του Τσίπρα, αλλά στη νοοτροπία του ελληνικού λαού.

Αρχικώς, τείνει να υπερισχύσει η άποψη ότι ο Τσίπρας, μολονότι εξηπάτησε το λαό, είναι κοινωνός του εκσυγχρονισμού και συμβολίζει το θρίαμβο του νέου ενάντια στο παλαιό, οικογενειοκρατικό και σηψαιμικό κατεστημένο. Ο Τσίπρας ως εκπρόσωπος της Αριστεράς, η οποία στην Ελλάδα διεκδικεί την ηθική ανωτερότητα μέσω μηχανορραφιών, ιστορικής παραχαράξεως και χυδαίας θυματοποιήσεως, αναγκάστηκε να πει ψέμματα για να εκθρονίσει τους καρεκλοκένταυρους της "επάρατης" Δεξιάς. Δεν πρόδωσε το εκλογικό του σώμα, δεν αναίρεσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αλλά ανέβαλε την εφαρμογή τους. Υποτίθεται ότι είχε την πρόθεση να προβεί σε τελεσφόρηση κάθε υποσχέσεως, αλλά δέχθηκε εξοντωτικές πιέσεις από το "κακόβουλο" διεθνές περιβάλλον και υποχρεώθηκε να υποκύψει προκείμενου το "ποίμνιό" του να μην κατακρεουργηθεί. Με επιδεξιότητα που θα φθονούσε ακόμη και ο καλύτερος ηθοποιός, ο Τσίπρας κατάφερε να γίνει από θύτης θύμα. Φυσικά, αυτό το "ανδραγάθημα" δεν είναι άσχετο με την ευρύτερη δράση των Αριστερών. Η Ιστορία έχει αποδείξει με περίτρανο τρόπο ότι η Αριστερά ενισχύεται από τις ήττες της, διεκδικώντας μια "μεταφυσική" αυθεντία. Αυτοσυστήνεται ως κάτοχος της απόλυτης ιστορικής αληθείας και μολονότι αποτελεί κοινό τόπο ότι η νίκη της στις εκλογές βιώθηκε σαν η ρεβάνς του Εμφυλίου, πέτυχε να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο της. Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί ο κόσμος υπομένει αγογγύστως την φορολογική αφαίμαξη, την διαπόμπευση και τον εξανδραποδισμό της αξιοπρέπειάς του.

Η απάντηση είναι οφθαλμοφανής. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτική, αλλά ταξική. Επίσης, δεν περιορίζεται στα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια ή στους φορείς της κομματικής εκδουλεύσεως (δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοδίαιτοι), αλλά έχει αναλογικώς ευρεία απήχηση και σε εύπορους πολίτες. Οι μεν φτωχοί, μέρος των οποίων διαθέτει χαμηλή παιδεία, είναι περισσότερο επιρρεπείς στην προπαγάνδα. Επομένως, το εμπόριο της ελπίδας βρίθει καρπών στους φτωχούς Έλληνες, οι οποίοι διακατέχονται από την σαθρή ψευδαίσθηση ότι θα πλουτίσουν αν υφαρπάξουν το κεφάλαιο από τους κατέχοντες. Σ' αυτό έχει συντελέσει ο ιδεολογικός εκμαυλισμός που τεχνηέντως προωθείται από πολλούς αριστερούς καθηγητές. Έτσι, η ψήφος επιφορτίζεται με την ταξική της ιδιότητα και την ύψιστη επιδίωξη, που δεν είναι άλλη από την ανατροπή της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας.

 Από την άλλη, οι δε εύποροι που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ δεν προσβλέπουν στην ταξική ανατροπή, μιάς και κάτι τέτοιο συγκρούεται ευθέως με τα συμφέροντά τους. Επομένως, η ψήφος τους έχει προσωπική υφή. Ειδικότερα, μετά τον Εμφύλιο δημιουργήθηκε μια τάξη Ελλήνων, η οποία εργάστηκε στον δημόσιο τομέα με αδρές απολαβές. Η τάξη αυτή αποτελείτο κατά κόρον από Αριστερούς. Με τον τρόπο αυτό η Αριστερά απέκτησε πρόσβαση στον πλούτο και το ελληνικό κοινωνικό γίγνεσθαι, ωστόσο έφερε τη "ρετσινιά" του χρήματος. Τα παιδιά αυτών των αδρόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, πολλοί εκ των οποίων θησαύρισαν ως επιχειρηματίες στον ιδιωτικό τομέα, ήρθαν αντιμέτωπα με μια ιδεολογία που ήταν φύσει αντίθετη με τη ζωή των γονέων τους. Σήμερα, η Αριστερά αποτελεί την "κολυμβήθρα του Σιλωάμ", στην οποία ξεπλένουν τις αμαρτίες τους όσοι πλούτισαν, αλλά προέρχονται από εύπορους προγόνους. Έχοντας ενδυθεί τον μανδύα του Αριστερού, προσπαθούν να απαγκιστρωθούν από τα απωθημένα τους και να απολαύσουν κοινωνική αποδοχή.

Η άλλη ερμηνεία στο "φαινόμενο" Τσίπρα είναι απολύτως συγγραμμική με την επικρατούσα αντίληψη σημαντικού μέρους του ελληνικού όχλου. Συγκεκριμένα, μία σημαντική μερίδα Ελλήνων εμφορείται από ατομικιστικά ιδεώδη, τα οποία δεν υπακούουν στην παραμικρή ιδεολογία. Εν ολίγοις, οι Έλληνες ψηφίζουν εκείνον που θα τάξει τα περισσότερα, αγνοώντας πλήρως οποιαδήποτε σχέση αιτία -αιτιατού και κοινωνικού αντισταθμιστικού αποτελέσματος. Αν προδοθούν, θα ψηφίσουν πάλι εκείνον που θα τάξει τα περισσότερα. Η αθέτηση της υποσχέσεως δεν επιδρά, διότι ο στυγνός ατομικισμός εκτρέφεται από την υπόσχεση ως πρόθεση και όχι από την υλοποίησή της ή την αναίρεσή της.

Ο Τσίπρας θα αναιρέσει κάθε προεκλογική υπόσχεση, όπως ήδη συμβαίνει. Τα μέτρα που εφαρμόζει θα είναι θανατερά για την ελληνική οικονομία. Πολλές επιχειρήσεις θα χρεωκοπήσουν με μηδενικές προσδοκίες μελλοντικής ανανήψεως. Η ανεργία θα αυξηθεί σε επίπεδα που ενδεχομένως θα πυροδοτήσουν κοινωνική έκρηξη. Πολλοί συνταξιούχοι θα πεθάνουν λόγω της απισχνάσεως των συντάξεών τους. Η δε δαιδαλώδης γραφειοκρατία σε συνδυασμό με τη νοσηρή φορολογία θα αποθαρρύνουν και τον πλέον ριψοκίνδυνο επενδυτή. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει έναν μακρύ και φαύλο κύκλο αυτοτροφοδοτούμενης υφέσεως. Θα χρεωκοπήσει και επισήμως και δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να εξέλθει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη. Τα όσα ζήσαμε φέτος ήταν ήπιος προπομπός των όσων θα ζήσουμε στα επόμενα χρόνια. Και τότε ο μύθος της "ανθρωποκεντρικής" Αριστεράς θα σβήσει δια παντός.

Λίγο πριν την κρίσιμη ώρα της κάλπης. Του Μάριου Μπρούσκου Στυλιανόπουλου

Λίγο πριν από την κρίσιμη ώρα της κάλπης, θα ήταν ιδιαιτέρως προσοδοφόρο να αναλογιστούμε τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα τους τελευταίους ταραχώδεις μήνες.

Αρχικώς, κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχοντας υποσχεθεί ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και τη λιτότητα, θα συρρικνώσει το μέγεθος της ανεργίας, θα παραχωρήσει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε 300000 νοικοκυριά, θα αυξήσει το βασικό μισθό στα ?751, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων, θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη, θα διαμορφώσει ένα κράτος ισονομίας, θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και την κρατικοδίαιτη ολιγαρχία και θα επιφέρει την παλιννόστηση της αξιοπρέπειας για όλους τους πολίτες.

Η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική. Ενώ διακυβευόταν η αξιολόγηση του προγράμματος από τους εταίρους, επιδόθηκε στην ψήφιση νομοσχεδίου υπέρ της ευνοϊκής μεταχειρίσεως αμετανόητων τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν βάψει με αίμα τη δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας. Αυτή και μόνο η ενέργεια συνιστά σαφή ένδειξη του ήθους των ανθρώπων που ανέλαβαν τις τύχες του τόπου. Εν συνεχεία, ξεκίνησε μια δήθεν διαπραγμάτευση με τους εταίρους προκειμένου να επιτευχθεί μία αμοιβαία και επωφελής συμφωνία. Φυσικά, αυτό που όλοι είδαμε δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια εθνική διαπόμπευση, επειδή ένας "νάρκισσος" ήθελε να πειραματιστεί με τη θεωρία παιγνίων εις βάρος της χώρας μας. Όσο ο Βαρουφάκης έτρεφε την υπέρμετρη αλαζονεία του παριστάνοντας τον εκκεντρικό υπουργό, η οικονομία της χώρας εισερχόταν σε έναν νέο υφεσιακό κύκλο, ενώ την ίδια στιγμή διεθνείς οίκοι αξιολογήσεως υποβίβαζαν συνεχώς την πιστοληπτική της ικανότητα. Φυσικά, οι αριθμοί δεν είχαν σημασία για τους μαθητευόμενους μάγους της Αριστεράς, μολονότι η ραθυμία και η ανευθυνότητα με την οποία διαχειρίστηκαν τους δανειστές μας προξένησαν ανυπέρβλητο διπλωματικό αδιέξοδο. Όσο η κατάσταση έβαινε αλυσιτελής, οι επενδυτές άρχισαν να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τη χώρα και σε συγκερασμό με την μανιώδη καταδίωξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, ακυρώθηκαν επενδυτικά σχέδια, πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν, ο προσδοκώμενος τουρισμός παρουσίασε αξιοσημείωτη κάμψη και οι καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών εισήλθαν σε φάση απισχνάνσεως. Όσο η οικονομία πάγωνε και η κυβέρνηση αρνούνταν πεισματικώς να προτείνει κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση με τις προτάσεις των εταίρων, η αβεβαιότητα διευρυνόταν και η θέση μας στο διεθνές περιβάλλον επιδεινωνόταν όλο και περισσότερο.

Παραλλήλως, όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναιρέθηκαν, εκτός από εκείνες που αφορούσαν στην προάσπιση των συμφερόντων του κομματικού στρατού του. Συγκεκριμένα, προσλήφθηκαν μόνον οι αδρόμισθες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και επαναλειτούργησε η ΕΡΤ σε ρόλο κυβερνητικού προπαγανδιστή. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την πιθανή εμπλοκή πολιτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην εξαγορά ψηφοφόρων και στην παράλληλη λειτουργία του ιδιωτικού του γραφείου, καθώς και τον ασύδοτο διορισμό συγγενών και φίλων. Τα ανωτέρω καταδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι βουτηγμένο στη διαφθορά, τον επαίσχυντο λαϊκισμό και τη μεροληπτική διαχείριση των πολιτών ανάλογως της ιδεολογίας τους.

Όσο κλιμακώνονταν η αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνώντων και των δανειστών και στο φόντο της διαπραγματεύσεως δεν διαφαίνονταν συμφωνία, η ελληνική κοινωνία και οικονομία αργοπέθαιναν. Παράλληλα με την οικονομική νέκρωση του ιδιωτικού τομέα, τα κρατικά χρηματικά διαθέσιμα στέρεψαν, η κυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες δεν αποτελούν συνήθη τακτική στα δημοκρατικά πολιτεύματα, υφάρπαξε τα διαθέσιμα ταμεία των φορέων της κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα να επισφραγίσει το ενδεχόμενο εθνικής χρεωκοπίας.    Η όξυνση του φόβου οδήγησε σε νέο κύμα φυγής καταθέσεων, ενώ δηλώσεις του τύπου "μία έφοδος στα σπίτια θα μπορούσε να αποφέρει έως και ?50 δις" άρχισαν να ερμηνεύονται ως πρόθεση της κυβερνήσεως να καταλύσει τη δημοκρατία και να αποκαλύψει το φρικαλέο κομμουνιστικό της πρόσωπο. Και ενώ το πρόγραμμα εξέπνεε, ο Τσίπρας ανακοινώνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Όπως όλοι θυμόμαστε, το δημοψήφισμα εκτελέστηκε υπό συνθήκες που αποτελούσαν συνταγματική εκτροπή, μολονότι το ΣτΕ απεφάνθη για το αντίθετο. Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκε μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του, το αντικείμενό του διατυπώθηκε υπό ασαφή τρόπο και χρησιμοποιώντας τεχνική ορολογία άγνωστη στο ευρύ κοινό και κυρίως ο λαός κλήθηκε να απαντήσει με ένα "ναί" ή ένα "όχι" για ένα οικονομικό πρόγραμμα που είχε αποσυρθεί. Επιπροσθέτως, ο ίδιος ο Τσίπρας παρότρυνε την ανέγνωμη μάζα να ψηφίσει "όχι", όταν την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι δήλωναν ότι μια πιθανή επικράτηση του "όχι" θα εκλαμβάνονταν ως αίτημα της Ελλάδος να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Αυτές τις εφιαλτικές ημέρες που ακολούθησαν, οι τράπεζες έκλεισαν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε την υπογραφή του πρωθυπουργού, χιλιάδες ηλικιωμένοι αγκομαχούσαν για να λάβουν εκπρόθεσμη καταβολή τμήματος των συντάξεων, επιβλήθηκαν περιορισμοί κεφαλαίων, δεν εκτελούνταν συναλλαγές στο εξωτερικό με συνέπεια χιλιάδες επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με χρεωκοπία ή ακύρωση συμβολαίων, ενώ οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού δεν μπορούσαν να λάβουν εμβάσματα. Τις τρεις εβδομάδες των κλειστών τραπεζών, το ΑΕΠ της χώρας υπέστη ζημία μεγέθους ?10 δις και τα ελληνικά ομόλογα έφθασαν στην εξωπραγματική απόδοση του 40%.

Τελικώς, ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω εσωκομματικής διελκυστίνδας υπεχώρησε και έχοντας δυσχεράνει ανεπανόρθωτα κάθε ευνοϊκή διαπραγμάτευση, έθεσε τα θεμέλια για ένα νέο μνημόνιο. Και προκειμένου να επιμερισει την ευθύνη των ανόητων επιλογών του επιτελείου του, προκήρυξε πρόωρες εκλογές. Αποτέλεσμα; Επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με άλλα ?50 εκατομμύρια. Παράλληλα με την καταστροφική οικονομική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε εκτροχιασμός του μεταναστευτικού και των υπολοίπων κοινωνικών ζητημάτων της χώρας.

Κάθε εχέφρων πολίτης μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε το "πρώτη φορά Αριστερά". Ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος, ακύρωση κάθε ιδιωτικής επενδύσεως, γιγάντωση του δημοσίου, συντήρηση της οικογενειοκρατίας και των συντεχνιακών συμφερόντων, μείωση των ημερομισθίων κατά 19%, λογοκρισία, προεκλογικός αγώνας με μετεμφυλιακά συνθήματα, υπολειτουργία σχολείων και νοσοκομείων, κατακόρυφη αύξηση της εισροής παράνομων μεταναστών, υποβάθμιση αστικών κέντρων, εμμονή σε ιδεοληψίες που είναι αντίθετες ως προς κάθε αναπτυξιακό μοντέλο είναι μερικές από τις αιστωτήριες επιπτώσεις της αριστερής παρενθέσεως.

Το ερώτημα που θα πρέπει να έχει κάθε ψηφοφόρος στο μυαλό του είναι "αυτή την Ελλάδα θέλω;". Το τι χώρα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας είναι άμεση συνέπεια των επιλογών του σήμερα. Και επιλογές του σήμερα που στοχεύουν στην ανάδειξη παλαιολιθικών κομμουνιστικών καθεστώτων, υπόσχονται μόνον ζοφερό αύριο.

Ο Τσίπρας δεν μπλόφαρε ποτέ! Toυ Μάριου Μπρούσκου Στυλιανόπουλου

Ο Τσίπρας υποτιμήθηκε. Όλοι πίστεψαν ότι μπλοφάρει, ότι θα προβεί σε κυβίστηση καί ότι θα έλθει σε μία αμοιβαία καί επωφελή συμφωνία με τους εταίρους μας. Επίσης, όλοι γνωρίζαμε ότι για να κατακτήσει την εξουσία έπρεπε να πεί τερατώδη ψέμματα καί να υποσχεθεί παροχές που ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά δεν πιστέψαμε ότι θα διακινδυνεύσει τις τύχες ενός ολόκληρου έθνους, ώστε να ικανοποιήσει το κομμουνιστικό ιδεώδες ισοπεδώσεως του ιδιωτικού τομέα καί της έμμεσης ανατροπής της αστικής φιλελεύθερης δημοκρατίας.

  Ο Τσίπρας έκανε πραξικόπημα. Μπορεί να μην κατέβασε τα τανκς στους δρόμους ή να ξεκίνησε εξορίες στη Μακρόνησο, ωστόσο εξηπάτησε έναν ολόκληρο λαό καί αυτή τη στιγμή των ωθεί στην αυτοκτονία. Τον καλεί σε δημοψήφισμα για λόγο που δεν προβλέπεται, μιάς καί τα δημοσιονομικά ζητήματα μίας χώρας δεν απαιτούν την διενέργεια δημοψήφισματος, οπότε εμμέσως έχουμε συνταγματική εκτροπή, καί για ένα αντικείμενο το οποίο δεν υφίσταται. Ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει με ένα ''ναί'' ή ένα "όχι'' για μία πρόταση θεσμών που ουδέποτε υπογράφηκε επισήμως, ενώ στην ουσία η μόνη υπαρκτή πρόταση είναι αυτή της κυβερνήσεως, η οποία προτείνει 93% επιπλέον φόρους καί μόλις 7% περικοπές. Καί όλα αυτά διότι η κυβέρνηση εμμένει στην διατήρηση ενός υπερτροφικού δημοσίου, το οποίο θα λειτουργεί ως φυτώριο κομματικών ''στρατιωτών''. Άλλωστε, οι πραγματικές βλέψεις της αποκαλύφθηκαν με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία έχει επανδρωθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η φρικτή αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας καλεί το λαό να ψηφίσει ''ευρώ'' ή ''δραχμή''. Ωστόσο, δεν μπορούσε να θέσει αυτό το ερώτημα στο λαό, μιάς καί αν το έκανε εκείνος θα επέλεγε ''ευρώ''. Όμως, κάτι τέτοιο θα υποχρέωνε τον Τσίπρα να αναιρέσει κάθε προεκλογική υπόσχεση, να δεχθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα μας καί να εξοστρακίσει κάθε κομμουνιστική ουτοπία. Επομένως, θέτει το ερώτημα εμμέσως, ώστε να κατευθύνει το λαό στο γκρεμό. Μάλιστα, αυτό αποδεικνύεται καί από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του λαού νομίζει ότι η πρόταση των θεσμών συνιστά επιβάρυνση 8 δις ευρώ. Όμως, η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μέτρα προτάθηκαν από την ίδια την κυβέρνηση καί όχι από την Ευρώπη. Καί το ερώτημα που ευλόγως ανακύπτει είναι: Τι συνεπάγεται το ''όχι''; Πράγματι, η κυβέρνηση παρέλειψε εσκεμμένα να ενημερώσει το λαό για τις επιπτώσεις του ''όχι'', που στην ουσία είναι οι επιπτώσεις ενός Grexit. Συγχρόνως, το ''όχι'' δίνει το δικαίωμα στον Τσίπρα να επιβάλει ακόμη πιό επονείδιστα μέτρα, αφού ο λαός θα έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για μελλοντικές αποφάσεις, τις οποίες φυσικά δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων.

   Το αποτέλεσμα όλων αυτών των φρικαλέων καταστάσεων που βιώνουμε, καί οι οποίες θα κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα, είναι η τρομοκρατία. Αυτή τη στιγμή η οικονομία έχει νεκρώσει, οι πολίτες μας βιώνουν τρόμο διότι δεν μπορούν να εμπλακούν σε συναλλαγές, επιχειρηματίες δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, οι προμηθευτές τους στο εξωτερικό είναι δύσπιστοι καί δεν δέχονται πληρωμές επί πιστώσει, στα ΑΤΜ καί τα super markets κυριαρχούν η ανασφάλεια, ο  φόβος καί η αβεβαιότητα, η ξαφνική αύξηση της ζητήσεως σε κάποια προϊόντα θα ωθήσει τις τιμές καί ο τουρισμός δέχεται τεράστιο πλήγμα μιάς καί έχουν πολλαπλασιαστεί οι ακυρώσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε γυρίσει 30 χρόνια πίσω. Η κατάσταση θα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα καί ένας νέος φαύλος κύκλος φτώχειας, εμπορικής απομονώσεως καί γεωπολιτικών τριγμών έχει ήδη πυροδοτηθεί.

  Καί θα μου πείτε. Αν δεν υπάρχει συμφωνία, αν οι Έλληνες ψηφίσουν ''όχι'' καί οδηγηθούμε σε έξοδο από την Ευρώπη, ο Τσίπρας τι θα κερδίσει; Πιθανώς, θα κερδίσει το ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τη Δύση καί θα εγκαταστήσει μία κομμουνιστική δικτατορία, όπου οι Έλληνες θα διχαστούν καί θα μαλλιοτραβιούνται για ένα λίτρο γάλα, θα κρατικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις προκειμένου να διορίσει τα ''κομματόσκυλά'' του καί θα οδηγήσει το λαό σε τεράστια δυστυχία. Επιδίωξη της Αριστεράς ήταν καί παραμένει η ανατροπή του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος, η υποδούλωση του λαού σ' ένα καθεστώς μετριότητας καί προκαθορισμέων επιδιώξεων. Το ''ΝΑΙ'' είναι μονόδρομος αν θέλουμε να υπάρχει αύριο για εμάς καί τα παιδιά μας.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
arriton2
© 2013, arriton.gr